EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
GÜNCEL

CHP'nin de TBMM adayı belli oldu

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Meclis Başkanı Adayı olarak Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'ü gösterdiklerini açıkladı.

CHP'nin de TBMM adayı belli oldu
Paylaş:

TBMM'de yarın yapılacak olan Meclis Başkanlığı seçimleri için CHP adayı da Ankara Milletvekili Tekin Bingöl oldu. CHP Grup Başkanı Özgür Özel tarafından açıklanan Bingöl'ün adaylığı için yarın Meclis Genel Sekreterliği'ne başvuru yapılacağı duyuruldu.

Bu arada hatırlanacağı gibi, AK Parti ve MHP'nin Meclis Başkanı adayı AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, Yeşil Sol Parti'nin adayı Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları olarak gösterilmişti. İYİ Parti'de Meclis Başkanlığı için aday gösterilen isim İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı olurken, Türkiye İşçi Partisi’nin adayı ise Can Atalay oldu.

İLK TURDA 400 OY ŞARTI ARANIYOR

Gizli oylama ile yapılacak seçimin ilk turunda 400 oy şartı aranıyor.

Bu rakamın bulunamaması halinde üçüncü turda salt çoğunluk yeterli olacak.

Seçimin 4'üncü tura kalması halinde ise en fazla oyu alan aday Meclis Başkanı olacak.

Bu haber EgeSes Haber - Türkiye'nin Sondakika Haber Portalı tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.