GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-03-2024 19:28

DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Başkan Çakın: “Evlatlarımız Ecdadını Tanısın, Şanlı Tarihine Sahip Çıksın İstedik”

Uşak Belediyesi’nin kente kazandırdığı Milli Mücadele 100. Yıl Diorama 1922 Uşak; şehrin milli ruhunu yansıtan dokusuyla yediden yetmişe herkesin ilgi odağı haline geldi. Açıldığı günden bu yana 32 binden fazla ziyaretçi ağırlayan Diorama 1922 Uşak, tarihe yolculuğun simgesi oldu.

Uşak'ta açılışından bu yana büyük ilgi gören 12 katlı dev yapı, her gün 150 kişiyi ağırlıyor ve Milli Mücadele yıllarına ait tarihi anıları yansıtıyor. Dönemi gözler önüne seren birçok resim ve tablonun yer aldığı yapı, Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunda öne çıkan şahsiyetlerin bal mumu heykellerini de bünyesinde barındırıyor.

GEÇMİŞİN İZLERİ GELECEĞE REHBER OLACAK
Şehir tarihçiliğinin güçlenmesi ve kültürel hafızanın korunması adına projenin oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, "Milli Mücadele yıllarında ortaya koyulan ruh, bir ülkenin geleceğini inşa etmesi için ortaya koyması gereken ruhtur. O günkü birlik ve beraberlik nasıl ki bugünleri inşa ettiyse, geçmişin izleri de geleceğimize rehber olacaktır. Bu açıdan, o dönemki olayları en güçlü şekilde resmederek etkileyici hikâyeleri gençlerimize aktarmayı arzu ettik. Atapark bölgesinde yer alan kulemiz uzun yıllardır çeşitli gerekçelerle kullanılmıyordu. Biz de burayı yıkmak yerine 100. yıla özel olarak hazırlayıp gençlerimize armağan edelim istedik." dedi. 32 BİNDEN FAZLA ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
Diorama’ya, kentin her noktasındaki okullardan toplu ziyaretler yapıldığını ifade eden Başkan Çakın, özellikle ailelerin verimli bir gezi için yapıyı ilgiyle dolaştıklarını dile getirdi.
Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Bugüne kadar 32 binden fazla kişiyi ağırlayan bu değerli merkezimiz misafirini tarihle buluşturuyor. Yapı içerisinde savaş yıllarını anlatan
tablolar ve portreler bulunuyor. Özellikle büyük ilgi gören Milli Mücadele kahramanlarımızın hiperrealistik silikon heykelleri merkezimizin farklı katlarında sergileniyor. Yapının en dikkat çeken unsuru ise şüphesiz son katta yer alan canlandırma. Uşak’ta çekilen ve Türkiye’ye mâl olan “Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık” fotoğrafı, diorama olarak vatandaşlarımıza sunuluyor.” diye konuştu.
ZENGİN İÇERİĞİYLE GÖZ DOLDURUYOR
Diorama 1922 Uşak’ı ziyaret eden Kamuran Kadıoğlu, “Zamanda yolculuk yaptık. Her bir detayı ilgiyle inceledik. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Gurur duyduk, duygulandık.” ifadelerine yer verdi.
Bir diğer ziyaretçi Hasan Sancar ise, “Buraya bugün yalnız geldim. Fakat ilk fırsatta ailemi de getireceğim. Gerçekten etkileyici detaylar var.” açıklamasında bulundu.
46 metre yüksekliğindeki 12 katlı bina, şehir içinden olduğu kadar şehir dışından da misafirler ağırlamaya devam ediyor.

AdminAdmin