SİYASET
Giriş Tarihi : 07-01-2023 19:15   Güncelleme : 07-01-2023 19:32

 EGE BÖLGESİNDEKİ TÜTÜN ÜRETİCİLERİ EŞME’DE BULUŞTU.

Tütün üreticileri Eşme,de sorunlarını dile getirmek için bir araya geldiler destek amaçlı CHP Milletvekilleri de yalnız bırakmadı.CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım,Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Uşak İl Başkanı Koray Akgün, Merkez ilçe Başkanı Uğur Dümen, CHP Eşme İl Başkanı Selim Coşgun Kadın Kolları İl ve İlçe Başkanları Ayşe Ayaz Leyla Özler ve çok sayıda tütün üreticileri katıldı. Eşme İlçe Meydanda yapılan küçük çaplı mitingde tütün üreticileri tütünün kilosun 100 liradan satılmasını talep ettiler.

 EGE BÖLGESİNDEKİ TÜTÜN ÜRETİCİLERİ EŞME’DE BULUŞTU.

Tütün Üreticisinin sıkıntıları Eşme’de düzenlenen etkinlikte ele alındı. mitingde konuşma yapan CHP Uşak İl Başkanı Koray Akgün, konuşmasında 

Son yıllarda ülkemizde her alanda olduğu gibi tütün üreticilerinin çok ciddi yoksulluk, üretimden çekilme ve uluslararası sermayenin esiri olması süreci yaşanıyor dedi. Akgün Konuşmasına şu cümlelere yer verdi.


Bugün burada Eşme meydanında tütün üreticileri emekçilerinin karşılığını istiyor. İstedikleri sadece insanca yaşayabilecekleri bir fiyatın kendilerine verilmesi. 
Son bir yolda ülkemizde yarınsak girdi fiyatları i ( mazot, gübre, ilaç ) % 300-400 bandında yükseldi. Maliyetler aşırı derecede yükseldi 7 tl olan mazot 23 tl oldu. 
Buna karşılık geçen yıl 35 tl olan tütün baş fiyatı bu sene 55 tl olarak açıklanmıştır. 
Yani girdi maliyetleri %300-400 artarken, size layık gördükleri artış %70 civarındadır. 
Bu fiyat sizler tütün üreticileri uluslararası güçler karşısında köle olmak zorunda kaldınız, kalıyorsunuz. 
Daha da kötüsü ülkeyi yönetenler maalesef bu duruma seyirci kalıyorlar.
Son 20 yılda ülkemizin önemli değerlerinden TEKEL’e ait sigara fabrikaları kapatıldı. Sigara piyasası uluslararası güçlere teslim edildi. 
Bir zamanlar raflarda tekel2000 , yenice, birinci, ikinci, Samsun gibi sigara markaları vardı. Bugün ismini dahi sayamadığımız sigara markaları rafları süslüyor. 
İşte bizler sizlerle birlikte yeni bir başlangıç, 2.yüzyıla çağrı beyan belgelerinde belirlediğimiz hedefler doğrultusunda sizlerin insanca yaşama, sömürüsüz bir dünya mücadelenize destek veriyoruz. 
Tekel sigara fabrikalarını sizler için tekrar ayağa kaldırmak istiyoruz. 
Değerli üreticilerimiz 
Son söz olarak diyorum ki 
ÜRETEN BİZ YÖNETEN DE BİZ OLACAĞIZ. 
Saygılar sevgiler sunuyorum. dedi

Tütün fiyatlarının ele alındığı etkinlikte, Tütün üreticilerine destek olmak adına Cumhuriyet Halk Partisinden birçok başkan ve Milletvekili katıldı. Eskiden tütün üretiminden daha fazla kazanırken şimdi çok ciddi geçim sıkıntısı yaşayan üreticiler adına bir araya gelindi.  Uşak'ın Eşme ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda tütün üreticilerinin sorunlarıyla ilgili CHP’li heyet açıklama yaptı. Tütün üreticileri, tütün üretiminin maliyetinin yüksek olmasından dolayı bu seneki alımların, yüz liradan olmasını istediklerini belirttiler. Tütün Üreticileri Grubu Yöneticisi Özgür Keleş ‘Tütün Üreticilerinin sorunlarından söz eden Tütün Üreticileri Grubu Yöneticisi Özgür Keleş, ‘siz üreticilerle birlikte yan yana olmak benim için bir gururdur. Biz tütün üreticileri enflasyon yüzünden yok olma tehlikesiyle karşı karşıyayız. Tütün üretiminde 100 liradan aşağı hiçbir teklifi kabul etmiyoruz’ dedi.

Tütün Üreticileri Grubu Üyesi Muttalip İbileme ‘Ben size hoş geldiniz demiyorum, Hoş geldiniz ve buradan hoş olarak gideceğiz diyerek cümlelerine başlayan Tütün Üreticileri Grubu Üyesi Muttalip İbileme ‘bizim burada az olduğumuzu sanmasınlar. Buraya gelemeyip gönülleri bizlerle olan birçok destekçimiz var’ şeklinde ifade etti.  Sen yanmazsan ben yanmazsam nasıl çıkacağız aydınlığa diyerek devam eden Muttalip İbileme ‘bu karanlıktan mutlaka aydınlığa çıkmamız gerekiyor’ dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Uşak İl Başkanı Koray Akgün’ Konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Uşak İl Başkanı Koray Akgün ‘bugün burada tütün üreticilerimize destek vermek için buradayız. Üreticilerin istedikleri sadece insanca yaşayabilecek bir fiyat’ dedi.

 

AdminAdmin