SPOR
Giriş Tarihi : 09-09-2023 07:53

ENERJİ ATSIN DİYE BAŞLADI, MİLLİ FUTBOLCU OLDU: MEHMET ERDOĞAN'IN İSTİKRARLI YÜKSELİŞİ

Uşaklı genç yetenek Mehmet Erdoğan, hiperaktif bir çocuk olarak başladığı futbol kariyerinde milli takımın kalecisi olmanın gururunu yaşarken, geleceğe dair büyük hayallerle dolu.

ENERJİ ATSIN DİYE BAŞLADI, MİLLİ FUTBOLCU OLDU: MEHMET ERDOĞAN'IN İSTİKRARLI YÜKSELİŞİ

 

Mehmet Erdoğan'ın futbol yolculuğu, ailesinin onun fazla enerjisini harcaması amacıyla başladı. Anltayspor spor okuluna yazılan genç Erdoğan, futbola olan ilgisini burada keşfetti. İlk adımlarını Renotek Eğitim Spor'da atan Erdoğan, Turan İdman Yurdu'nda amatör futbol deneyimine adım attı.

Erdoğan, bu süreci şu sözlerle anlattı: "Türkiye Şampiyonalarına falan katıldık. Sonrasında Uşak Spor'da Akademi Ligi açılmasına karar verildi ve Uşak Spor'a geldim. Bölgesel maçlar oldu, Konya'da, İzmir'de, o maçlara gittik. Konya'da oynadığımız bir maçta Konyaspor beni listeye aldı, Uşak Spor'da ikinci yılımdayken beni denemeye çağırdılar ve beğendiler. 14 yaşımın sonlarına doğru Konya'ya gittim, orada alt yapıdan başladım. U16, U17 ardından U19'a kadar yükseldim. U18'de ilk defa milli takıma gittim, 17 yaşında 11 defa milli takıma çağrıldım, 4 maçta da görev aldım."

Konyaspor'da 2 yıl boyunca 4. kaleci olarak görev yapan Erdoğan, şu anda 3. kaleci olarak takımın kadrosunda yer alıyor. Ancak genç yetenek, sürekli gelişim içinde olduğunu vurguluyor ve gelecekte daha üst seviyelere çıkacağına inanıyor.

Mehmet Erdoğan'ın hedefleri arasında Süper Lig'de kalıcı olmak, Türkiye'nin büyük takımlarında ve hatta Avrupa'da boy göstermek var. Genç futbolcu, kendisi gibi futbolun heyecanına yeni başlayan genç sporculara da şu tavsiyelerde bulunuyor: "Her zaman bir şans var, çalışmayı bırakmasınlar, devam etsinler, şans herkese gelir önemli olan şansı zamanında değerlendirebilmek. Hiçbir zaman umutlarını kaybetmesinler."

Uşak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Osman Kocabıyık da, Mehmet Erdoğan'ı Uşak'ın gururu olarak nitelendiriyor. Kocabıyık, "Mehmet, alt yapımız için çok önemli bir değer. Uşak'ta günümüze kadar sadece iki futbolcu milli takıma seçildi. Birincisi Aydın Yalabık, ikincisi de Mehmet. Şu an U19 Milli Takımın Kalecisi. Mehmet'ten sonra profesyonel olan İbrahim, Eray ve Tahir gibi isimler de Uşak için önemli. Mehmet zaten medar-ı iftiharımız" ifadelerini kullandı.

Mehmet Erdoğan, enerjik başlangıcından milli takımın kalecisi olmaya kadar geçen bu yolculukla, gelecekte Türk futboluna büyük katkılar sağlayacak bir yetenek olarak parlıyor.

AdminAdmin