GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-08-2022 16:08

Milli Eğitim Bakanı Özer, Uşak'ta 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısına Katıldı

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı'na katılan Bakan Özer, 1 yılda 3 bin anaokulu, 40 bin ana sınıfı yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Özer, Uşak'ta 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısına Katıldı

Toplantıya, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Uşak Valisi Dr. Turan Ergün’ün yanı sıra Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve okul müdürleri katıldı.  

Uşak'ın eğitimde geldiği noktanın çok iyi olduğunu ifade eden Özer, toplantıda eğitim kalitesinin daha ileriye taşınması ve Bakanlık olarak yapabilecekleri konuları konuştuklarını dile getirdi.

Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün kendisine bağlı anaokulu, ilkokul ve ortaokullarının tüm ihtiyaçlarını karşılayacağını ve doğrudan okullara göndereceğini belirten Özer, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirecek şekilde ihtiyaçları karşılamak için Bakanlığın bütçesini son damlasına kadar kullandıklarını ifade etti.


Bakan Özer, tüm kademelerde okullaşma oranının yüzde 90'ın üzerine ulaştığına dikkat çekerek; eğitimin kalitesini sürekli artırmayı hedeflediklerini ve bunu yaparken de fırsat eşitliğine özen gösterdiklerini vurguladı.


Bakan Özer, 26 Ekim 2021'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde kütüphanesiz okul kalmaması için proje başlattıklarına değinerek iki ay gibi bir sürede kütüphanesiz okul kalmadığını anlattı. Bu iki ayda 16 bin 361 kütüphane yaptıklarını kaydeden Özer, 28 milyon olan kitap sayısını 70 milyona çıkardıklarını, yıl sonuna kadar bu sayının 100 milyona ulaşacağını söyledi.


Bakan Özer, Mesleki Eğitimle ilgili olarak şöyle konuştu: “Meslek liselerinde son 2-3 yılda atmış olduğumuz adımlarla artık sorunları konuşulan bir mesleki eğitim değil, üretim yapan, akademik başarılı öğrencilerin gittiği, Ar-Ge merkezlerinde fikri mülkiyet kapsamında patent, faydalı model, marka tasarım tescilleri alan yurt dışına ihracat yapan bir meslek lisesi camiası çıktı."


Bakan Özer, 25 Aralık 2021 tarihli Mesleki Eğitim Kanunu ile getirilen değişikliklerin hem işverenleri hem de gençleri memnun eden bir meslek eğitim modeli ortaya çıkardığına işaret etti. Bu değişiklikle birlikte çırak ve kalfa sayısının 159 binden bugün 593 bine çıktığını aktaran Bakan Özer, "Yıl sonuna kadar bu rakamı 1 milyona çıkartacaklarını kaydetti.


Öğretmenlik meslek kanunuyla öğretmenlerin haklarının çok daha iyi noktaya taşınacağına işaret eden Özer, Bu Öğretmenlik Meslek Kanunu bir başlangıçtır. İşte bu kariyer sistemiyle uzman öğretmenlik ve başöğretmenlikle öğretmenlerimizin almış oldukları eğitimleri değerlendirelim, hem de özlük haklarında ciddi bir iyileşme sağlayalım istedik." dedi.

 

AdminAdmin