İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun, partisinin Uşak İl Başkanlığını ziyaret ederek kent gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Olgun, gazetecilere yaptığı değerlendirmede Uşak’ın deri, tekstil, tarım ve hayvancılıkta ülke ekonomisine büyük katkılar sunduğunu vurguladı. Kentteki tekstil ve deri sanayi bölgelerinde yaklaşık 21 bin kişinin çalıştığını belirten Olgun, “Susuzluk sorunu her geçen gün büyüyor. Deri ve tekstil sanayisinin en temel ihtiyacı su. Ancak altyapı yatırımları yetersiz. Belediyeler gerekli tedbirleri almakta geç kalıyor. Devlet Su İşleri’nin yıllardır bekleyen hazır projeleri var fakat hayata geçirilmesinde ciddi bir yavaşlık söz konusu. Eğer bu adımlar atılmazsa önümüzdeki yıllarda üretim de tarım da su sıkıntısı yüzünden büyük risk altında kalacak.” dedi.
Türkiye’nin ve Uşak’ın sorunlarını yakından bildiklerini dile getiren Olgun, “Türkiye’nin potansiyelini biliyoruz ve bu potansiyelin harekete geçirilmesi için neler yapılması gerektiğini biliyoruz. Deriden tekstile, tarımdan turizme kadar Uşak’ı bir üretim üssü yapacak projelerle bu şehrin hakkını alması için çalışmaya hazırız. Bu ülkenin ihtiyacı, hamasi nutuklar değil; alın terini koruyan, üretimi büyüten, gençlere umut veren, liyakati esas alan bir yönetim anlayışıdır.” ifadelerini kullandı.
Ziyaret kapsamında, İYİ Parti Uşak İl Başkanı Ayşegül Obalı’nın öncülüğündeki heyet; Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Gültekin Köşe ile de bir araya geldi. Görüşmede her yıl eylül ayında kutlanan Ahilik Haftası gündeme gelirken, esnafın genel sıkıntıları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.
























