GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-09-2022 23:33   Güncelleme : 12-09-2022 23:34

ÜLKÜ OCAKLARI 12 EYLÜL DARBESİNDE ŞEHİT DÜŞEN ÜLKÜCÜLERİ ANDI

Ülkü Ocakları Uşak il Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Şehitler Meydanında 12 Eylül idamlarının 42.yıl dönümü münasebetiyle ülkücü şehitler ve tüm şehitlerin aziz ruhlarına hitaben Kuran-ı Kerim okundu. Saygı Duruşu ve ardında okunan İstiklal marşı ve sonrasında Ülkü ocakları Uşak İl Başkanı Muhittin Selçuk Bozkurt günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Başkan Bozkurt yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi. Bugün acılarla ve feryatlarla özdeş olmuş bir tarihin yıldönümündeyiz. 12 Eylül 1980 tarihinde kirli ellerin yaptığı ihtilalin 42 yılındayız. 12 Eylül'e kadar, Milliyetçi-Ülkücü hareketin aziz mensupları Türk milletini yaşatmak ve korumak için insanüstü bir mücadele göstermişlerdir. Kurşunların, bombaların ve pusuların dehşetinden bile çekinmemişler. Türk-İslam sand omuzlarında yüceltmişlerdir

   ÜLKÜ OCAKLARI 12 EYLÜL DARBESİNDE ŞEHİT DÜŞEN ÜLKÜCÜLERİ ANDI

Öylesine üzücüdür ki vatan sevgisinin, millet aşkının. Türklük tutkusunun ve İslam'a bağlılığın diyeti ağır olmuş ve binlerce dava arkadaşımız analarından, babalarından. sevdalarından ayrılarak Hakk'a kefensiz olarak kavuşmuşlardır. Rahmetli Ruhi Kılıç kıran, Dursun Ön kuzu, Yusuf İmamoğlu, Süleyman Özmen ve daha binlercesi böyledir. Ülkücü hareket için unutulmayacak eziyet, işkence, kıyım ve zulümlerin yaşandığı 12 Eylül karanlığının bizim açımızdan sonuçları ağır olmuştur Kısacası 12 Eylül zulümdür, buna sebep olanlar ise tek kelimeyle zalimdir.

Darbeler ülkenin onlarca yıl geriye gitmesi demektir Darbelerin ego hiçbir haklı yanı yoktur Darbeler vatana, millete ihanet etmektir Konuşmamı Liderimizin şu sözleriyle sonlandırmak istiyorum. Hepimiz Ahmet Kerse olduk, dayatmalan elimizin tersiyle ittik Al Bülent Orkan olduk, ihanete kararlılıkla diklendik. Cengiz Baktemur olduk, millet sevgisinden katiyen vazgeçmedik Cevdet Karakaş olduk, inancımızdan ve imanimizdan ödün vermedik Fikri Ankan olduk, hak bildiğimiz yoldan dönmedik, doğrudan ayrılmadık. ✓ Halil Esendağ olduk, Türk illerinin ve Turan in düşünü kurduk İsmet Şahın olduk. Ülkücülerin hem Yunus hem de Yavuz olabileceğini haykırdık. Mustafa Pehlivanoğlu olduk. ilkelerimizden, bağlılığımızdan ve ülkülerimizden Ayrılmadık Selçuk Duracık olduk, vatanın selameti uğruna gerekirse her şeyimizden vazgeçmeye Ve Başbuğ olduk Üç Hilalin zaferine inandık ve bunun için ne gerekiyorsa göze yemin ettik aldık dedi.

AdminAdmin