EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
Pazaryeri'nde 400 üretici çiftçinin iplikleme mesaisi devam ediyor
GÜNCEL

Pazaryeri'nde 400 üretici çiftçinin iplikleme mesaisi devam ediyor

Türkiye ekonomisine 15 milyon lira katkısı bulunan Şerbetçiotu tarlalarında hummalı çalışma sürüyor

Admin Admin
24-05-2023 14:56 1 dk okuma

Ağırlıkla ilaç endüstrisi, gıda, kozmetik  ve içecek sektörlerinde kullanılan şerbetçi otu Pazaryeri ilçesinde ve köylerinde yaklaşık 400 üretici çiftçinin 1300 dekar alanda geçim kaynağı olurken şerbetçi otu tarlalarında çiftçiler iplikleme mesaisi sürüyor.

İlçede havaların yağışlı gitmesiyle çiftçiler bu yıl ürünlerinden yüksek rekolte beklerken yağışlar nedeniyle iplikleme çalışmasının geciktiğini belirtip, Ağustos ayında gerçekleşecek hasattan çok umutlular.

2023 yılı şerbetçiotu alım fiyatı henüz belli olmazken, geçtiğimiz yıl şerbetçiotu kilogram başına Aroma cinsi 28.00 lira, diğer cinsler 27.00 lira olarak TARBES ve Otgül KOOP tarafından üreticiden alınmış, ülke ekonomisine yaklaşık 15 milyon lira katkı sağlamıştı.

Bu haber EgeSes Haber - Türkiye'nin Sondakika Haber Portalı tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.