TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 29-04-2023 14:44   Güncelleme : 29-04-2023 14:44

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR HAYRAN BIRAKTI

Dünyanın en büyük, Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2023 tüm hızıyla devam ediyor. 2022 yılında Samsun’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen TEKNOFEST bu yıl ise İstanbul’da yapılıyor.

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR HAYRAN BIRAKTI

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen festivalde muhteşem bir stantla yer alan Samsun Büyükşehir Belediyesi davetlileri birbirinden güzel etkinliklerle karşılıyor. Stantta oluşturulan ekranlarda misafirler Samsun’un coğrafi işaretli ürünlerini ve turizm alanlarını izlerken, sunulan ikramlarla da Samsun’a özgü lezzetlerin de tadına bakma fırsatı buluyor. Samsun’a özgü yapılardan oluşan karelog oyununda ise özellikle gençler keyifli anlar yaşıyor.

KARELOG OYUNU İLGİ GÖRDÜ

Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret eden 22 yaşındaki Evin Dağ, “Burası çok güzel. Güzel etkinlikler var. Özellikle karelog oyununu oynarken eğlendim. Çok misafirperver bir Samsun gördüm. Misafirperverliğine hayran kaldım diyebilirim. Hediyeler ikramlar çok güzeldi” dedi. 15 Yaşındaki Ege Çınar Kamar ise, “Burada çok eğleniyorum ve öğreniyorum. Samsun Büyükşehir Belediyesi standını çok beğendim. Oyunlar çok güzel. Herkesi burayı görmeye devam ediyorum” şeklinde konuştu.
 
‘MİLLİ TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİNİ GÖRDÜK’

İkiz kardeşlerden Efe Köksal Kamar, TEKNOFEST’in heyecan verici bir festival olduğunu belirterek “Milli teknoloji ürünlerini yakından görebildiğimiz için mutluyuz” dedi. Kaan Öktem ise “Festival çok başarılı. Gezip görmeye çalışıyoruz. Şimdi de Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin standındayız. Karelog oynuyoruz. Gayet keyifli” diye konuştu.

‘ÇOK GÜZEL BİR İLGİ VAR’

TEKNOFEST standında bulunan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İdris Akdin, “TEKNOFEST Samsun’da çok güzel bir şekilde müthiş bir ilgiyle gerçekleştirilmişti. Bu yıl ise İstanbul’da gerçekleştiriliyor. Samsun standına çok güzel bir ilgi var. Kentin tanıtımı ve vizyonunu insanlara anlatmak için önemli bir fırsat. Bu fırsatı en güzel bir şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Özellikle İstanbul’da yaşayan Samsunluların müthiş bir ilgisi var. Tüm vatandaşlarımızı TEKNOFEST’e davet ediyoruz” dedi.

‘DÜNYANIN EN ÖNEMLİ FESTİVALLERİNDEN BİRİ’

Milli Teknoloji Hamlesi'ne katkı vermek, gençlerin içlerindeki kıvılcımı büyük bir ateşe dönüştürmek amacıyla TEKNOFEST’in düzenlendiğine dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Geçen yıl TEKNOFEST’e ev sahipliği yapan il olmanın haklı gurunu yaşıyoruz. Dünyanın en önemli festivallerinden birisi olan TEKNOFEST bu yıl İstanbul’da gerçekleştiriliyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak kurduğumuz stantla yer alıyoruz. Ziyaret eden vatandaşlarımızın standımıza ilgisi bizleri oldukça mutlu etti. Mutlaka gençlerimizin ziyaret etmesi gereken bir etkinlik. Tüm vatandaşlarımızı TEKNOFEST ruhunu yerinde görmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

AdminAdmin