İYİ PARTİ UŞAK MERKEZ İLÇE BAŞKANI MURAT TAŞKIN'DAN PARTİ BİNASINDA BASIN AÇIKLAMASI

SİYASET - 13-03-2024 16:47

İYİ PARTİ UŞAK MERKEZ İLÇE BAŞKANI MURAT TAŞKIN'DAN PARTİ BİNASINDA BASIN AÇIKLAMASI

Uşak Merkez İlçe Başkanı Murat Taşkın, İYİ Parti binasında düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konuları değerlendirerek 31 Mart seçimleri öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Taşkın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Sevgili Basın Mensupları, Hoş geldiniz.

Bugün burada sizlerle bir araya gelerek, Uşak halkını önemli konularda bilgilendirmek ve gelişmeleri paylaşmak üzere toplandık. Öncelikle tüm İslam aleminin Ramazanı Şerifini kutluyor, bu mübarek ayın ülkemize ve tüm insanlığa barış, hoşgörü ve bereket getirmesini temenni ediyorum.

Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programlarının, maalesef AKP'nin seçim propagandasına dönüştüğünü üzülerek gözlemledik. Belediye bütçesinden yapılan harcamaların partisel amaçlar için kullanılması, seçim sürecinde adil bir rekabet ortamının zedelenmesine sebep olmaktadır. Bu durum demokratik değerlere aykırıdır ve ciddi bir sorun teşkil etmektedir.

Belediye bütçesinden yapılan harcamalarda şeffaflık ve adil bir dağılımın sağlanması, seçim sürecinin demokratik bir atmosferde geçmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Uşak Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çakın'ın bu konudaki sorumluluklarına dikkat çekiyor, bu tür uygulamaların kamuoyu tarafından yakından takip edilmesi gerektiğini vurguluyoruz.

Bunun yanı sıra, 2020 ve 2021 yıllarında belediye depolarından kaybolan 2000 ton pik boruların yaklaşık 108 milyon TL değerinde olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Bu konuda partimiz, Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve sürecin takipçisi olacaktır.

Son olarak, seçim sürecinin sonlarına yaklaşırken partimiz ve adayımız Sayın Muhammet Gür'ün diğer adaylar önünde birinci sırada yer aldığını görmek bizleri gururlandırmaktadır. Uşak seçmeninin, dürüstlüğü, sözünün eri olması ve işinin ehli olmasıyla bilinen Sayın Gür'ü destekleyerek Belediye Başkanı yapmak için bir araya gelmesi, Uşak'ın geleceği adına umut verici bir adımdır.

Sayın Gür'ü 1 Nisan'da Uşak halkının Belediye Başkanı olarak görmekten büyük bir memnuniyet duyacağımıza inanıyorum.

Teşekkür ederim."

DİĞER HABERLER
CHP UŞAK MİLLETVEKİLİ ALİ KARAOBA:

CHP UŞAK MİLLETVEKİLİ ALİ KARAOBA: "AKP'NİN UŞAK'TAKİ ENKAZI GÖZLER ÖNÜNDE"

27-04-2024 - SİYASET

"UŞAK'TA CHP 35 YIL SONRA ZAFER KAZANDI"

01-04-2024 - SİYASET