EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
GÜNCEL

ABD'li Büyükelçi Flake Hatay'a konuk oldu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye Büyükelçisi Jeffry Flake ve eşi Cheryl Flake’i konuk etti.

ABD'li Büyükelçi Flake Hatay'a konuk oldu
Paylaş:

Antakya EXPO alanında gerçekleşen buluşmada Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Lütfü Savaş, alanı ve EXPO’21 Hatay organizasyonunu Büyükelçi Flake’ye anlattı.

Başkan Savaş, Medeniyetler Bahçesi temasıyla hayat bulan ve 2 milyon 150 bin kişinin ziyaret ettiği EXPO’21 Hatay’ı tüm dünyaya barış gelsin diye yaptıklarını belirtti.

Lütfü Savaş konuşmasının devamında Hatay’ın menfaati için çalıştıklarını söyleyerek “Ülkemizin ve şehrimizin faydasına çalışmaya gayret ediyoruz. Öyle olunca insanlar size politik gözle bakmıyor. Hatay’ın menfaati neyse onu yapıyoruz. Partilere göre davranmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Flake, Suriyeli sığınmacılar konusunda sarf edilen çabayı takdir ederek “Sığınmacılar konusunda burada sarf ettiğiniz bütün eforlar bizi gerçekten çok etkiliyor. Popülasyonunuzun çok büyük bir kısmını mülteciler oluşturuyor. Ekonominin böyle olduğu bir dönemde sizin üzerinizde büyük bir yük olduğundan eminim” açıklamalarında bulundu.

Ziyaretin sonunda Başkan Lütfü Savaş, konuklarına Hatay’a özgü hediyeler takdim etti.

Bu haber EgeSes Haber - Türkiye'nin Sondakika Haber Portalı tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.