EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı

BTÜ’lü Kocakaplan deprem bölgesinde

Bursa Teknik Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Sedef Kocakaplan, depremin yerle bir ettiği alanlarda saha çalışması gerçekleştirdi.

BTÜ’lü Kocakaplan deprem bölgesinde
Paylaş:

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin yaşandığı 6 Şubat tarihinden hemen sonra TÜBİTAK “1002-C Doğal Afetler Odaklı Saha Çalışması Acil Destek Programı” kapsamında 570’i aşkın akademisyen 124 farklı proje ile depremin yaşandığı illerde saha çalışması yaptı. Acil destek Programı kapsamında sahaya inen 100’ün üzerindeki kadın araştırmacı arasında Bursa Teknik Üniversitesi’nden İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sedef Kocakaplan da yer aldı.

Dr. Öğretim Üyesi Sedef Kocakaplan “6 Şubat 2023 Mw = 7.7 ve Mw = 7.6 Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan Depremlerinin Sismolojik ve Mühendislik Etkilerinin Saha Çalışması ile Değerlendirilmesi’ başlıklı projesinin inceleme aşamasıyla ilgili Gaziantep deprem bölgesinde saha çalışmaları yaptı.

Sahada bir kadın araştırmacı olarak, kadınlarımızın da ülkemizin ilerlemesinde ve bilimde her zaman yer alabileceğine vurgu yapan Sedef Kocakaplan, “Milletimize ve vatanımıza faydalı olacak çalışmalarda bulunabileceğini göstermenin çok gurur verici bir duygu olduğunu belirtmek isterim. Yaptığımız bu saha araştırması ile kadınlarımıza ve genç kızlarımıza örnek olup onları da sahada çalışmaya motive ettiğimizi umuyorum. Saha çalışmamızı ve kadın araştırmacıları desteklediği için TÜBİTAK’a teşekkürlerimizi sunarım.” ifadelerini kullandı.

Bu haber EgeSes Haber - Türkiye'nin Sondakika Haber Portalı tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Konut kredilerinde limit arttı

Akışın sonuna geldiniz.