EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
GÜNCEL

Büyükşehir, vatandaşlara sağladığı kolaylıklarla dikkat çeken akıllı uygulamalarını bir adım daha ileri taşıyor.

Hayata geçirdiği akıllı uygulamalarla vatandaşlara kolaylık sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, karekodlu numarataj uygulama çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Büyükşehir, vatandaşlara sağladığı kolaylıklarla dikkat çeken akıllı uygulamalarını bir adım daha ileri taşıyor.
Paylaş:

20 ilçenin kırsalı ile 14 ilçenin merkezini kapsayan sokak tabelaları ve numarataj levha montaj işlemlerini yaklaşık 30 milyon lira maliyetle gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri ekipleri; eski kapı numaralarını, karekodlu numarataj sistemine dönüştürerek yönetmeliğe uygun hale getiriliyor. Vatandaşların, karekodlu numarajlar sayesinde binanın; adres, numarataj, ada-parsel, bulunduğu parselin alanı, oturum durumu, kaç bağımsız bölüm olduğu ve kat sayısıyla ilgili öz niteliklerine kolaylıkla ulaşabilmesini sağlayan hizmet kapsamında; 570 bin numarataj levhası yenilenmiş olacak. 37 bin 500 sokak tabelasını da yenileme çalışmalarına devam eden ekipler, tescilli bölgelerde kahverengi diğer bölgelerde kırmızı renkli tabelalar kullandı. 

BİNA HAKKINDAKİ TÜM BİLGİLER KENT REHBERİNDE

Karekod uygulaması hakkında bilgi veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürü Gökhan Tığ “Karekodun üzerine akıllı telefonunuzla tıkladığınız takdirde https://kentrehberi.balikesir.bel.tr/ üzerinden binanızın bulunduğu konuma gidiyorsunuz. Burada; adres, numarataj, ada-parsel, binanın bulunduğu parselin alan, binanın oturum durumu, binada kaç bağımsız bölüm olduğu ve kat sayısıyla ilgili bilgiler yer alacak.” dedi. 

Aralık ayında gerçekleşen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a; “Deprem Master Planı” ile “Kentsel Dönüşüm Master Planı” çalışmalarının yapılmasıyla ilgili yetki verildiğini belirten Gökhan Tığ, çalışmalara 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin öncesinde başladıklarını ifade etti. 

“DEPREM SİMÜLASYONU YAPABİLİYORUZ”

Başkan Yücel Yılmaz’ın çok önemsediği “Deprem Master Planı” ile “Kentsel Dönüşüm Master Planı” kapsamındaki çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü vurgulayan Gökhan Tığ “Kent Rehberimizin içinde lokalde kullandığımız bir de deprem modülümüz var. Binalarla ilgili ruhsat bilgileri, binalardaki yapım teknikleri ve kaç katlı olduğuna dair Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemleri Entegrasyonu (TUCBS) kapsamında binada oturan kişilerle ilgili de bilgilere sahibiz. Deprem simülasyonu yapabiliyoruz. Hangi bölgede nasıl bir afete maruz kalacağımızı hesaplayabiliyoruz. Heyelan, taşkın gibi diğer afetlere yönelik çalışmalarımız da var. Bunlardan etkilenecek olan vatandaşlarımızla ilgili bilgilere sahibiz.” diye konuştu.

Bu haber EgeSes Haber - Türkiye'nin Sondakika Haber Portalı tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.