SİYASET
Giriş Tarihi : 17-05-2023 03:21

CHP Uşak İl Başkanı Akgün, İYİ Parti’den özür diledi!

CHP Uşak İl Başkanı Akgün, İYİ Parti’den özür diledi!

İYİ Parti’nin Uşak’ta hala netleşemeyen ve AK Parti’ye kaptırılan 1 milletvekilliği, Millet İttifakı’nda kırgınlıklara neden oldu. Seçimden seçime kente gelen ve İzmir’de yaşayan CHP’li İsmet Akın’ın attığı SMS’de oyların heba olacağı ifade edildi. Bu SMS’i kast ederek bir açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı Ayşegül Obalı, hiçbir zaman bel altı siyaset yapmadığını kaydetti. Obalı’nın açıklamasından 2 saat sonra CHP Uşak İl Başkanı Koray Akgün, İYİ Parti Teşkilatı’ndan özür dileyerek, “Özkan vekilimiz ve İsmet bey de bu durumu böyle düşünmemiştir ve kendi aralarında bir yanlışlık varsa bu onları bağlar” dedi.

Uşak İYİ Parti İl Başkanı Ayşegül Obalı, bugün akşam saatlerinde gazetecilere yaptığı açıklamada Millet İttifakı’nın diğer bilişenleri tarafından partisinin yalnız bırakıldığını ifade etti. Millet İttifakı’nın ana omurgasını oluşturan CHP’nin Uşak’taki ortak liste tekliflerinin hepsini reddettiğini ve bu nedenle seçime parti olarak katıldıklarını belirten Ayşegül Obalı, “Biz her zaman bir oy Kemal ve bir oy Meral’e dedik. İttifak ortaklarımızdan da bunu beklerdik ve yine biz birlik ve beraberliği bozmayız ve Cumhurbaşkanlığı ikinci turda da üzerimize düşeni yaparız” dedi. Bu açıklamanın ardından 2 saat sonra CHP Uşak İl Başkanı Koray Akgün ve 6’lı masanın diğer bileşenleri İYİ Parti Uşak İl Binasına gitti ve burada bir açıklama yaptı. Koray Akgün, İYİ Parti’ye karşı her hangi bir olumsuz tutumlarının olmadığını belirterek, İYİ Parti İl Başkanı ve teşkilatından özür diledi. Akgün, İzmir’de ikamet eden ve her seçim döneminde Uşak’a gelerek aday adayı olan CHP ikinci sıra adayı İsmet Akın’ın son gün attığı “Oyun boşa gitmesin, bir CHP’ye ve bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na”  şeklindeki SMS’yle ilgili özür dileyip dilemeyeceğiyle ilgili soruya “Bu özrü ben kendim CHP İl Başkanı olarak yaptım ve bireylerin kendi tercihidir” diye yanıtladı.

İYİ PARTİ UŞAK İL BAŞKANI OBALI, 14 MAYIS GECESİ ATILAN SMS’İ BEL ALTI SİYASET OLARAK GÖRDÜ

İYİ Parti’nin Uşak’ta hala netleşemeyen ve AK Parti’ye kaptırılan 1 milletvekilliği, Millet İttifakı’nda kırgınlıklara neden oldu. Seçimden seçime kente gelen ve İzmir’de yaşayan CHP’li İsmet Akın’ın attığı SMS’de oyların heba olacağı iddia edildi. İsmet Akın’ın adıyla 14 Mayıs 2023 Pazar günü saat 04:39’da kentteki vatandaşlara SMS olarak atılan mesajda, “Değerli Uşaklı hemşehrim oyun boşa gitmesin. Bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na bir oy CHP’ye” ifadesi dikkat çekti. Bunun üzerine bugün bir açıklama yapan İYİ Parti Uşak İl Başkanı Ayşegül Obalı, “İttifak ve fermuar sistemini sormanızı beklerdim fakat sormadınız. Sanki burada ortak listeyi biz istemedik gibi bir algı yaratılmak isteniyor. Kendileri bana 3’üncü sırayı teklif etti. Benim teklifim ilk önce İYİ Parti çatısı altında 1 ve 2 olsun istedim. Sonra ittifak çatısı altında 1 siz 2 biz olalım dedim. Sonra CHP çatısı altında 1 biz ve 2 siz olun dedim. Sonra CHP çatısı altında 1 siz ve 2 biz olalım dedim. Bunu tabana kabul ettiremeyiz dediler ve bize 3’üncü sırayı teklif ettiler. Bunun üzerine bizler tek başımıza seçime gitme kararı aldık. Bunun abartılmış olduğunu düşünmüyorum belli bir algı yapılmaya çalışıldı. Beni ve teşkilatımı bilenler bilir ve hiçbir zaman için bel altı siyaseti yapmadım. Biz her zaman bir oy Kemal ve bir oy Meral’e dedik. İttifak ortaklarımızdan da bunu beklerdik ve yine biz birlik ve beraberliği bozmayız ve Cumhurbaşkanlığı ikinci turda da üzerimize düşeni yaparız. Ben asla bel altı siyaseti yapmadım ve yapmayacağım” dedi.

Bu açıklamanın ardından CHP Uşak İl Başkanı Koray Akgün ve Millet İttifakı’nın diğer bileşenlerinin il başkanları İYİ Parti Uşak İl binasına gitti. Burada ikinci bir açıklama yapan Ayşegül Obalı, “Bugün gazetecileri 2 sefer misafir ettik ve bugün 5’li masanın pardon 6’lı masanın il başkanları olarak bir araya geldik. Nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki günlerde seçimin ikinci turu var ve bizim amacımız bu ucube sistemin değişmesi. Bunun değişmesi için de bundan önce nasıl çalıştıysak yine aynı çalışacağız. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyoruz” dedi.

Obalı’nın ardından konuşan CHP Uşak İl Başkanı Koray Akgün, “Bizler Millet İttifakı’nın 6 bileşeni olarak tekrar yan yana geldik. Biz normalde Ayşegül Obalı başkanı ziyarete geldik ve böyle bir sistemden kurtulmak istiyoruz. Elimizden geldiğince en iyisini yapacağız. Bizden önce Ayşegül Obalı bir açıklama yapmış ve yanlış anlama var. Burada İYİ Parti yöneticileri ve tabanından her hangi bir kırgınlık varsa özür dileriz. Uzun zamandan beri de beraber çalışıyoruz ve bir yanlış anlaşılma var ve ben bunun giderildiğini düşünüyorum. Diğer başkanlarımız da buradalar ve ufak tefek kırgınlıklar oluşabiliyor. Tabanda da bunlarla karşılaşabiliyoruz. 28 Mayıs günü beraber çalışacağız ve elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bizler arkadaşız, kardeşiz ve dostuz. Uzun zamandır da beraberiz ve oturup kalkacağız. Önümüzdeki yerel seçimlerde de beraber çalışacağız. Ayşegül Başkanımız bir kırgınlıkları varsa kendisinden özür dilediğimizi ifade ettim. Özür dileyince bir şeyler hemen düzelmez ama bizim tavrımız bu. İttifak olarak devam edeceğiz ve inşallah 28 Mayıs günü Kılıçdaroğlu için çalışacağız” diye konuştu.

İSMET AKIN VE ÖZKAN YALIM ÖZÜR DİLEYECEK Mİ?

Bir gazetecinin “Seçim programlarında İYİ Parti bir oy Meral'e ve bir oy Kemal'e dediler. Fakat son gün İsmet Akın ve Özkan Yalım oyunuz boşa gitmesin gibisinden bir mesaj attı. Bundan dolayı bir kırılganlık mı var? İsmet Akın ve Özkan Yalım’dan da bir özür gelecek mi?” sorusuna yanıt veren Koray Akgün, şöyle konuştu: “Evet bir kırılganlık var. Ben kendi adıma geldim ve bu kırılganlıktan dolayı özür diledim. Herkes kendi açısından bakınca burada bir haklılık payı var. Bizler 1 milletvekili çıkardık ve başkanım kendi tabanına anlatması gereken bir durum var. Burada ben kendi özrümü diledim ve bireyler kendisi hareket edecektir. Muhammet Başkanım da vardı ve nihayetinde herkes kendi başına kalabileceğini ve nihayetinde Özkan vekilimiz ve İsmet bey de bu durumu böyle düşünmemişti ve kendi aralarında bir yanlışlık varsa bu onları bağlar. Ben kendi adıma geldim ve gereken neyse yaptım. Ben Uşak için birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini düşünüyorum.

(KAYNAK) www.usakport.com

 

AdminAdmin