SİYASET
Giriş Tarihi : 27-09-2022 23:41

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım Uşak Havalimanı İle İlgili çarpıcı açıklamalar yaptı

Chp Uşak Milletvekili Özkan Yalım Uşak'ta hiç bir sefer yapılmayan Havaalanı ile ilgili olarak bir açıklama yaptı, Yalım yaptığı açıklamada Uşak Havalimanı için binlerce litre Motorin ve Benzin alındığını iddia ederek alınan bu kadar yakıtın nerede kullanıldığını merak ediyorum sözleri ile başladığı açıklamasında şu cümlelere yer verdi;

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım Uşak Havalimanı İle İlgili çarpıcı açıklamalar yaptı

EN SON OCAK 2021'DE SADECE 52 YOLCU İNEN O GÜNDEN BERİ HİÇ YOLCU UÇAĞININ İNMEDİĞİ İÇİN ÇALIŞMAYAN UŞAK HAVALİMANI'NA 42 BİN LİTRE MOTORİN VE 8 BİN LİTRE KURŞUNSUZ BENZİN ALIMI YAPILIYOR! BU AKARYAKITLAR NEREDE VE NE AMAÇLA KULLANILACAK MERAK EDİYORUZ!

 

DHMİ Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Uşak Havalimanı’nı 2020 yılında toplam 7 bin 500 kişi kullandı. Ancak, 2021 yılında ise sadece 52 yolcunun Uşak Havalimanı’nı kullandığı belirledim. Bugüne kadar yaklaşık 90 personel devletten hiç çalışmadan maaş alıyor.Yıllar önce aynı havalimanına İstanbul'dan kalkan uçağı indirecek ve Uşak Havalimanı'nda karşılayacak eleman olmadığı için büyük bir skandala imza atılmıştı. Milyonlarca liralık araç ve gereçlerin bulunduğu havalimanı hiç kullanılmadan çürüyor. Uşaklı sanayicimiz, Uşaklı hemşehrilerimiz, Uşaklı gurbetçilerimiz bu hava limanını kullanamıyorlar. Bu hava limanı Uşaklının yanı sıra, Uşağımıza komşu olan; Manisa, Denizli, Kütahya ve Afyon'un Uşak'a yakın ilçelerine de hizmet vermekteydi. 


Şimdi; Kamunun bütçesinden milyonlarca lira harcanan ve 1998 yılında açılışı yapılan Uşak Havalimanı’nın yolcu garantisi verilen Kütahya'daki Zafer Havalimanı için kapatıldığından dolayı yatırım burada çürüyor. 90 kişilik kadro boşu boşuna devletten maaş alıyor. Şimdi çalışmayan hava limanı için 42.000 litre Motorin ve 8.000 litre Kurşunsuz Benzin Alımı Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartname ile akaryakıt alımına çıkılıyor? Bu kadar mazot nerede kullanılacak? Bu kadar süper benzin nerede kullanılacak bende gerçekten merak uyandırdı? Uşak Hava Limanı'nda  tarım mı yapılıyor da 42 bin litre mazot alınıyor? Ayrıca Uşak bölgesi ulusal ve uluslararası hava trafiğinin yoğun olduğu bir bölgedir. Havada sorun yaşayan bir uçak yakıt ikmali yapmak için acil iniş yapsa bu uçağın ikmali  için uçak benzini alımı her nedense yok! Ama 8 bin litre arabalarda kullanılan benzin stoğu ile 42 bin litre mazot stoğu için alım yapılıyor. Sizce de garip değil mi? Konu ile ilgili soru önergem en kısa sürede meclis başkanlığımıza verilecektir.

AdminAdmin