SPOR
Giriş Tarihi : 15-01-2023 18:16   Güncelleme : 15-01-2023 18:43

DUBAİ’DE GURURLANDIK

6 Ocak 2023 tarihinde ilk startı verilecek olan Dubai World Cup Karnavalı için safkanlarımız Dubai’ye doğru yola çıktı. Geçtiğimiz günlerde ise Dubai’de koşan Final Dance ve Cosmic Kid tatminkâr yarışlar yapmışlardı. Fakat Dubai’ye giden safkanlarımız arasından 2021 yılının şampiyon safkanı Aegean Finale çok çok farklı bir yarış yaparak uzun zaman sonra Dubai’de kazanıra girebilen ilk safkanımız oldu.

DUBAİ’DE GURURLANDIK

Yarışı kazanan AegeanFinal’ın jokeyi Ayhan Kurşun yarış sonrası açıklamalarında ‘‘Atımızın üstünde büyük bir emek var ve biz bugün bu emeğin karşılığını almış olduk. Aegean Finale bugün elinden geleni yaptı bundan sonraki yarışlarında ise daha da iyi koşacağını düşünüyorum.’’

 

İlki 1996 yılında düzenlenen ve 2004 yılından itibaren aralıksız olarak gerçekleştirilen Dubai World Cup Karnavalı’nın ikinci gününde G2 Al Rashidiya günün tek Grup yarışıydı. Meydan Hipodromu’nda İngiliz safkanların katıldığı G2 Al Rashidiya’yıGodolphinEküirisi’ne ait safkanlar ilk 3 sırada tamamlandı. Charlie Appleby’ninantrene ettiği ValiantPrince (Dubawi - Chachamaidee / Footstepsinthesand) jokeyi James Doyle ile bu yılki G2 Al Rashidiya’dan birincilikle ayrıldı.

 

Ribella, PanRiver, Win River Win ve Sabırlı geçtiğimiz yıllarda Dubai’de yarış kazanma başarısı göstermişlerdi.

AdminAdmin