KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 04-05-2023 13:52   Güncelleme : 04-05-2023 13:52

EDİRNE'DE ACI, HÜZÜN VE UMUT BİR ARADA YAŞANDI!

Medeniyetler arasında köprü oluşturmak ve Hatay'ın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 2007'de farklı din ve mezheplere mensup sanatçılarla kurulan; 2012 yılında Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen ve 2019-2020'de Kültür Bakanlığı Özel Ödülü alan koro, Kahramanmaraş depreminde 7 üyesini kaybetmişti.

EDİRNE'DE ACI, HÜZÜN VE UMUT BİR ARADA YAŞANDI!

Depremde yıkılan şehirlerde yaraların sarılması adına Türkiye genelinde konserlere başlayan koro, ‘Birlikte Daha Güçlü’  sloganı ile ilk konserini Edirne’de verdi.

Kahramanmaraş Depremlerinde hayatını kaybeden koro üyeleri Mehmet Özdemir, Gizem Dönmez, Hakan Samsunlu, Pınar Aksoy, Fatma Çevik, Müge Mimaroğlu, Ahmet Fehmi Ayaz ve yaşamını yitiren tüm deprem şehitleri anısına şarkılar seslendiren Koro, duygu dolu anlar yaşattı.

Konserde, depremin olduğu 04.17 saati sahneye yansıtıldı, depremde yaşanan acıları, yıkımları anlatan slayt gösterisinde ise izleyenler, gözyaşlarını tutamadı.  

Depremlerde yaşamını yitiren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sporcuları, Melekler Takımı için ise Mağusa Limanı şarkısı seslendirildi. Şarkı sırasında depremde hayatını kaybeden sporcuların isimleri ve fotoğrafları perdeye yansıtıldı. Konserde acı, hüzün ve umut adeta bir arada yaşandı. Konseri izleyenler Antakya Medeniyetler Korosu’nu ayakta alkışladı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak, yaptığı açıklamada deprem yaralarının sarılması için uzun ve zor bir sürecin beklendiği ancak tüm yaraların el birliği ile sarılacağını söyledi.

6 Şubat sabahından itibaren Edirne’nin yaraları sarmak için adeta seferber olduğunu belirten Edirne Belediye Başkanı Gürkan, “Kahramanmaraş depremi sadece Türkiye’nin değil, dünya içinde bir kırılma noktasıdır. Deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleşmek zorunda kaldık. O sabah saat 7.30 da Sayın Valim ile buluştuk. 8.30’da Edirne Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi yola çıktı. Ve yine o gün yaptığımız çağrıya Edirnelilerden adeta bir yağmur gibi yardımlar gelmeye başladı. Bu binanın giriş katında çok kısa sürede yaklaşık bin gönüllü toplandı. Bir tarafta gelen yardımları alanlar, bir yanda gelen yardımları tasnif edenler, bir tarafta kolileyenler, bir tarafta deprem bölgesine göndermek için araç temin edenler vardı. Tüm Edirne 7’den 70’e deprem bölgesine yardım için seferber oldu” ifadelerine yer verdi.

Gürkan, depremde hayatını kaybeden tüm canları bir kez daha minnetle anarak, “Dünya tarihinin gördüğünün en büyük depremlerden birini yaşadık. Temennimiz bunların tekrar etmemesi ama tekrar etme olasılığına karşı da tüm tedbirleri almak hepimizin asli görevidir ” dedi.

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık da konser sonrasında Antakya Medeniyetler Korosu’na teşekkür ederek, Şef Yılmaz Özfırat'a çiçek takdim etti.

 

AdminAdmin