EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
GÜNCEL

Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı Deniz Ertunç’tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı Deniz Ertunç’tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Paylaş:

 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Uşak Şube Başkanı Deniz Ertunç, Cumhuriyet’in ilanının 102. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Ertunç, mesajında Cumhuriyet’in en büyük kazanımının özgür bireyler yetiştiren laik ve demokratik bir eğitim sistemi olduğunu vurguladı.

Başkan Ertunç mesajında şu ifadelere yer verdi:

“29 Ekim 1923, halkın egemenliğini ilan ettiği, eşitlik ve özgürlük temelinde yeni bir yaşamın kapılarını araladığı gündür. Cumhuriyet, yalnızca bir yönetim biçimi değil; aklın, bilimin ve laikliğin rehberliğinde çağdaş bir toplum hedefinin simgesidir.

Eğitim emekçileri olarak bizler, Cumhuriyet’in temel değerlerini koruma ve geliştirme sorumluluğunun bilincindeyiz. Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi, demokrasi, laiklik ve sosyal adalet ilkeleriyle geleceğe taşımaya kararlıyız.

Bu vesileyle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetimizin tüm kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyor; tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutluyorum.”

Ertunç, açıklamasında Cumhuriyet’in 102. yıl dönümünün tüm yurtta büyük bir gurur ve coşkuyla kutlandığını da belirtti.

Bu haber EgeSes Haber - Türkiye'nin Sondakika Haber Portalı tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.