EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
GÜNCEL

GAZİANTEP'TE 2576 ŞEBEKE ARIZASI ONARIMI GERÇEKLEŞTİ

Kentin, 3 ana su kaynağından birisi olan Kartalkaya Barajı terfi hattı yerinde müdahalelerle 24 saat içerisinde çalışır hale getirilerek su teminine başladı. Barajın terfi hattında zarar gören ÖGB borularda ise onarım çalışmaları sürüyor.

GAZİANTEP'TE 2576 ŞEBEKE ARIZASI ONARIMI GERÇEKLEŞTİ
Paylaş:

Bir diğer tesis Mizmilli Yer Altı Su Kuyularında ise ağır hasar gören Mizmilli Terfi Merkezinde şehri besleyen 3 adet terfi tesisi hasarlı olmasına rağmen durdurulamayıp, terfi merkezi binasının, döşemeden başlanarak ağır yükünden kurtulması amacıyla kontrollü yıkım işlemi yapıldı.

Tesislerdeki bulanıklık değeri, tektonik hareketler sonucu “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliğe” uymadığı için değerler normale dönene kadar bu bölgeden su temin eden vatandaşların bölgeden gelen suyu sadece kullanım suyu olarak değerlendirilmesi istendi. Hangi mahallelerin kullanım suyu kullanması gerektiği sosyal medya platformları aracılığıyla planlı olarak açıklandı. 21 Şubat tarihinde su bulanıklık değerlerinin normal seviyeye dönmesiyle tüm suların içme suyu olarak kullanılabileceği bilgisi vatandaşla paylaşıldı.

Diğer su temin kaynağı Düzbağ İçme Suyunda ise öncelikle enerji nakil hatlarında oluşan arızalar giderilip Düzbağ kaynağında deprem sonrası oluşan tektonik hareketler sonucu bulanıklık değeri 2000 NTU gibi arıtılması mümkün olmayan seviyelere ulaşıldı. Ayrıca Doğu Anadolu Fay Hattının büyük hasar verdiği isale hattında 5 metrelik kopma meydana gelmiş olup arızanın tespitinin ardından ivedi olarak onarım çalışmalarına başlanıldı. Olumsuz hava ve arazi şartları dolayısıyla oldukça zorlu geçen çalışmalar, 4 Mart tarihi itibariyle tamamlandı.

 

Yaşanan afet sonrasında tüm vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına, şehirde dönüşümlü olarak su temin edilen geçtiğimiz günlerde; yaklaşık 4 bin km’lik evlere servis sağlayan şebeke sistemlerinde 2 bin 576 civarında tespit edilen arızanın onarımları sağlandı.

Diğer yandan GASKİ tarafından depremden bugüne değin şehir merkezi ve ilçelerde içme suyu ve kanalizasyon arızaları dahil olmak üzere toplam 24 bin 469 adet arıza onarıldı.

Bu haber EgeSes Haber - Türkiye'nin Sondakika Haber Portalı tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.