EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
GÜNCEL

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR'DEN PENDİK TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK HİZMET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘150 Günde 150 Proje’ maratonu kapsamında geçtiğimiz günlerde hizmete açtıkları Pendik ‘Kavakpınar Alt Geçidi’nde incelemelerde bulundu. İmamoğlu, yaklaşık 350 milyon liralık yatırımla hizmete alınan geçidin, Pendik D100 Karayolu ve TEM bağlantısı ile Kavakpınar-Orhangazi mahalleleri arasında yıllardır yaşanan trafik sıkışıklığının önemli oranda azaltacağı bilgisini paylaştı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR'DEN PENDİK TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK HİZMET
Paylaş:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Pendik’in Kavakpınar ve Orhangazi Mahalleleri’ni birbirine bağlayan ve bölgede yıllardır yaşanan trafik sıkışıklığını rahatlatacak “Kavakpınar Alt Geçidi”ni, “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında hizmete açtı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde trafiğe açılan Kavakpınar Alt Geçidi’nde incelemelerde bulundu. İBB Fen İşleri Daire Başkanı Recep Korkut’tan projenin öncesi ve sonrasıyla ilgili bilgi alan İmamoğlu, konuyla ilgili değerlendirmelerini de bölgede yaptı. Hizmete alınan alt geçit ve bağlantı yollarıyla, Pendik D100 Karayolu ve TEM bağlantısı ile Kavakpınar-Orhangazi mahalleleri arasında yıllardır yaşanan trafik sıkışıklığının önemli oranda giderildiğini aktaran İmamoğlu, “Burada, uzun yıllardır bu geçişle ilgili talebi vatandaşlarımızın dile getirdiğini biliyoruz” dedi.

Finansal ve ihale süreçleri anlamında sorunlu bir bölge olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Daha kritik olan mevzu, ortada bir geçit projesi ve devamı yol projesi vardı ama yol üzerindeki kamulaştırmayla ilgili de ciddi sıkıntıları söz konusuydu. Yani yol yapılacak güzergahın engelleri kaldırılmamıştı. Bütün bu sorunları ele alıp, kamulaştırmadan yeni ihale süreci ve güçlü bir imalat yapımıyla birlikte, gerçekten çok değerli bir geçidi bu bölgeye kazandırdık. Yüz binlerce insanı ilgilendiriyor bu yakın bölgesiyle beraber. Ama aynı zamanda D100'e etkisi, orada yaşanan trafik sıkışıklığını da yavaşlatacak bir fonksiyona sahip. Güzel bir iş çıktı. Yaklaşık 350 milyon liralık yatırımla bu imalat tamamlandı” ifadelerini kullandı. Kamulaştırma sürecinin de vatandaşlarla uzlaşılarak yürütüldüğünü aktaran İmamoğlu, “Onların kalbi kırılmadan süreci yönetti arkadaşlarımız, kamulaştırma birimlerimiz. Her yönüyle örnek bir iştir. Her yönüyle Pendik'e çok faydalı bir iştir. Her yönüyle bu bölgedeki insanlara çok faydalı bir iştir” diye konuştu.

Bölgeye ilk olarak seçim kampanyası sırasında geldiğini hatırlatan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Hem burada bir bankanın şirket yapısı ve hem yakın çevredeki alışveriş merkezlerinden dolayı, diyebilirim ki yüzlerce minibüs tıkanmış, arabalar geçmiyor, bazen yarım saat, 1 saat burada arabanın içinde bekleyen insanlar… O zaman bu sorunu dinlemiştik. Bugün, o sorunu dinledikten yaklaşık 3,5 sene sonra burayı çözüme kavuşturmuş bir biçimde halkımıza sunmanın keyfini yaşıyorum. Bazen öyle dokunuşlar vardır ki, milyarlarca liralık bütçesi yoktur ama, gerçekten insanların hafızasında belki yıllarca çektiği ızdırabı ortadan kaldırma becerisi vardır. Burada bu yaptığımız iş, Pendik halkına çok iyi gelecek. Özellikle Orhangazi ve Kavakpınar Mahallemize çok iyi gelecek. Hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olsun. Emeği geçen herkese, bizi uyaran siyasi yol arkadaşlarımdan bugün burayı hayata geçiren teknik arkadaşlarıma ve yüklenici firmamıza yürekten teşekkür ediyorum.”

Bu haber EgeSes Haber - Türkiye'nin Sondakika Haber Portalı tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.