GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-08-2022 08:23

                      KENT MERKEZİ BETONLAŞMASIN YEŞİL ALAN OLSUN

Uşak Çevre gönüllüleri derneği Başkanı Zafer Akyol’kent merkezinin betonlaşmasına tepki gösterdi.Eski okullar bölgesine Cami ve oto park yapımı nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Başkan Akyol’un açıklaması şu şekilde.

                        KENT MERKEZİ BETONLAŞMASIN YEŞİL ALAN OLSUN

Uşak AK Parti Milletvekili Sayın İsmail Güneş'in bir televizyon programında söylemesi sonucu Uşak'ta yeşil alan olması için çalışılan 130 bin metrekarelik bir alanın 90 bin metrekaresine 3000 kişilik cami ve 800 araçlık bir otopark yapılacağını öğrenmiş bulunuyoruz.

Bu alanda birçok okul vardı. Uşak bir akciğer kazansın diye ağaçlandırma ve dinlenme parkı yapılacağı söylemi ile bu okullar yıkılarak şehir dışına taşındı.

Kent parkı olarak düşünülen bu alan tüm Uşak halkına hitap edecektir. Bu alan tüm Uşak sivil toplum örgütlerinin görüşü alınmadan betona teslim edilmemelidir. Bugün bir köşesine cami yapılırsa yarın bir başka köşesine bir başka beton yapılır. Aynen Tirit oğlu parkında olduğu gibi. 30 yıl önceki

 Tirit oğlu parkı ile şimdi ki aynı mı? Uşak'ın en güzel meydanlarından biri de Cumhuriyet Meydanı'dır. Bugün otopark olarak kullanılıyor. Burada tarihi iki tane cami bulunuyor bunlar Ulu Cami ve Burma Cami. Bu bölgede olan Belediye İşhanı ile eski belediye binasının yıkılacağını biliyoruz. Çevre düzenlemesi ile orası çok geniş bir meydan olur. Önemli günlerde bu camiler kullanılır. Hiç şehidimiz olsun istemiyoruz ama şehit cenazeleri de buradan kaldırılabilir.

Uşak halkının yeşile duyduğu isteğin somut bir örneğini Ata Park’ta görüyoruz. Havanın güzel olduğu günlerde Ata park insanlarla tıklım tıklım doluyor. Yürüyüş yollarında spor yapanlar zorlanıyor. Şehir merkezinde böyle bir parkın ihtiyaç zorunluluğu vardır. Bu nedenle biz Uşak Çevre Gönüllüleri olarak kent merkezinde yeşil alanların betona çevrilmesine karşıyız. İlgililerin bu konuda daha duyarlı olmasını istiyoruz.

Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Zafer AKYOL

AdminAdmin