EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
GÜNCEL

KÜLTÜR KORUYUCULARI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

KÜLTÜR KORUYUCULARI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
Paylaş:

 

Uşak Müze Müdürlüğü tarafından yürütülen “Kültür Koruyucuları” çocuk eğitim programı kapsamında, Yaşar Akar İlkokulu öğrencilerine kültür varlıklarının korunmasına yönelik eğitim verildi.
Müze uzmanları tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde öğrencilere kültürel mirasın önemi, tarihî eserlerin korunması ve kaçakçılığın kültür varlıklarına verdiği zararlar hakkında bilgi verildi.
İnteraktif bir şekilde gerçekleştirilen eğitimlerde öğrenciler, yaşadıkları coğrafyanın tarihî ve kültürel değerlerini tanıma fırsatı bulurken kültürel mirasın korunmasında kendilerinin de sorumluluk taşıdığını öğrendi.
Çocuklarda erken yaşta kültürel miras bilinci oluşturmayı amaçlayan “Kültür Koruyucuları” eğitim programı, belirlenen takvim doğrultusunda Uşak genelindeki okullarda devam edecek. Programla daha fazla öğrenciye ulaşılması ve kültürel mirasın korunması konusunda toplumsal farkındalığın artırılması hedefleniyor.

Bu haber EgeSes Haber - Türkiye'nin Sondakika Haber Portalı tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.