GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-08-2022 23:57

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yavuz, Uşak'ta ziyaretlerde bulundu

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Uşak'ta ziyaret ve incelemelerde bulunarak Uşak Arkeoloji Müzesi'nde çocuk oyun alanının açılışını gerçekleştirdi. İlk olarak Ulubey ilçesindeki Blaundos Antik Kenti'nde inceleme yaparak Kazı Başkanı Prof. Dr. Birol Can'dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, antik kentteki kazı alanlarını ve kaya mezarlarını gezdi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yavuz, Uşak'ta ziyaretlerde bulundu

İnay Hanı'ndaki incelemelerinin ardından Ulubey Belediye Başkanı Veli Koçlu'yu makamında ziyaret eden Yavuz, Ulubey Kanyonları'nda faaliyetler hakkında bilgi aldı, cam terastan kanyonu izledi.

Bakan Yardımcısı Yavuz, daha sonra kent merkezine geçerek Uşak Arkeoloji Müzesi'ni gezdi. Müzeye ziyarete gelen ailelerin çocuklarının zaman geçirebileceği "çocuk oyun alanı"nın açılış kurdelesini Vali Dr. Turan Ergün ile birlikte kesen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, çocuklara hediyeler verdi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, ayrıca bu müzede sergilenen ve Cumhuriyet'in 10. yılında Uşak'ta "Cumhuriyeti Biz Böyle Kurduk" isimli simge fotoğrafı çeken merhum Hüsnü Kazım Özler anısına açılan "Bir Fotoğraftan Ötesi Kurtuluşun 100 Yıllık Hikayesi: Hüsnü Kazım Özler'in Kadrajından Uşak" fotoğraf sergisinin açılışını yaptı.

AdminAdmin