EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
GÜNCEL

Kütahya'da geleneksel el sanatları sergisi sürüyor

Kütahya Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü himayesinde, Geleneksel Sanatlar Genç Kuluçka Merkezi Projesi kapsamında Halil İbrahim Yılmaz UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Zanaat ve Halk Sanatları Merkezinde Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile düzenlenen kurslarımızın yıl sonu sergisi Unesco Konağı'nda devam ediyor.

Kütahya'da geleneksel el sanatları sergisi sürüyor
Paylaş:

Geçmişten günümüze taşınan geleneksel el sanatları ile birlikte günümüz el sanatlarının da yaşatılması ve geliştirilmesi adına çalışmalarını yürüten Kütahya Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü bünyesinde Geleneksel Sanatlar Genç Kuluçka Merkezi Projesi kapsamında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Zanaat ve Halk Sanatları Merkezinde kurslarını sürdürüyor.

Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile düzenlenen, gümüş işlemeciliği, keçe aksesuarları yapımı, geleneksel elde nakış, geleneksel bez bebek yapımı ve çini işlemeciliği kurslarında kursiyerlerin yıl boyunca ürettikleri tüm eserler Germiyan Sokak’ta yer alan UNESCO Konağı'nda sergileniyor.

2022-2023 yılı içerisinde 210 kursiyerin eğitim faaliyetlerinden faydalandığı, UNESCO Konağı'nın yıl boyunca çeşitli workshoplar ve eğitimler ile vatandaşların ziyaretine açık olacağı kaydedildi.

Bu haber EgeSes Haber - Türkiye'nin Sondakika Haber Portalı tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Başkan Dündar personel ile bayramlaştı

Akışın sonuna geldiniz.