EĞİTİM
Giriş Tarihi : 11-01-2023 16:03

MAÜ Öğrencileri Mardin’e İYİLİK Taşıyor

Üniversitemizin Ahlak Bilgi Üretim vizyonu doğrultusunda gerçekleştirilen toplumsal duyarlılık ve sosyal sorumluluk çalışmaları devam ediyor.

MAÜ Öğrencileri Mardin’e İYİLİK Taşıyor

Üniversitemiz Sağlık Bilimler Fakültesi öğrencilerimiz hocaları öncülüğünde dönem boyunca ördükleri atkı ve bereleri ‘Çocuklarımız Üşümesin’ diyerek Savur ilçemizde köy okullarımızı ziyaret edip çocuklarımıza hediye etiler.

Öğrencilerimizin El emeği Atkı ve Bereleri Köy Okulu Miniklerine Hediye Edildi

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Feride Doğru Mungan’ın öncülüğünde başlatılan “Çocuklarımız Üşümesin Projesi” kapsamında öğrencilerimiz tarafından dönem boyunca örülen atkı ve bereler onkojenik, dezavantajlı ve köy okullarındaki çocuklara hediye edildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ve Sağlık ve Spor Öğrenci Topluluğu işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Çocuklarımız Üşümesin Projesi’ kapsamında Savur Şenocak Beyazıt Boran İlkokulu, Kırkdirek İlkokulu ve Taşlık İlkokulu ziyaret edildi.  

Bu projenin süreci hakkında konuşan Öğretim Görevlimiz Feride Doğru Mungan: “İlk önce onkojenik, dezavantajlı ve köy okullarındaki çocuklarımıza atkı-bere hediye etmek ve bir nebze mutlu olmalarını sağlamaktı. Bu amaç doğrultusunda öğrencilerimizle tek yürek olup uygun zamanlarda ve mekânlarda atkı ve bere örmeye başladık. Daha sonra bizleri destekleyen ‘Sen de Melek Olmak İster Misin Ailesinin’ katkılarıyla projemizi gerçekleştirdik. Üniversitemizin vizyonu olan ‘Ahlak-Bilgi-Üretim’ fikrini, öğrencilerimizin yüreğinde hissettirmeye çalıştık” dedi.

Doğru, Sen de Melek Olmak İster Misin ailesine de çalışmalarına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Öğrencilerimiz ve Köy Okullarının Minik Çocukları Keyifli Vakit Geçirdiler

Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık ve Spor Topluluğu öğrencileri, ziyaret ettikleri ilkokul öğrencilerine ayrıca hijyen, ağız ve diş sağlığı eğitimi verip, önceden paketledikleri diş fırçası, çikolata, oyuncak, çorap, toka, ayakkabı, minik not kağıtlarına yazılan iyi dileklerini, balonları, atkı ve bereleri çocuklara hediye ettiler. Köy okullarının minik öğrencileri aldıkları hediye paketlerini sevinçle açtılar. 

Sağlık ve Spor Topluluğu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri, çocuklar ile beraber oyunlar oynayıp güzel vakit geçirdikten sonra hatıra fotoğrafları çektiler.

Öğrencilerimizden Projeye Destek Olanlara Teşekkür

Öğrencilerimiz, kendilerine sürekli destek olan Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar‘a, Sağlık ve Spor Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Reşit Yıldız’a, etkinliklerine eşlik eden hocaları Doç. Dr. Vasfiye Bayram Değer’e, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Bütün’e, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Dağ’a, SKS Daire Başkanı Mehmet Bayar’a, SKS Şube Müdürü Ahmet Aydoğan’a, Savur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sürgücü İlkokulu, Şenocak Beyazıt Boran İlkokulu, Kırkdirek İlkokulu, Taşlık İlkokulu Müdürlerine, Proje Lideri Öğr. Gör. Feride Doğru Mungan’a, ‘Sen de Melek Olmak İster Misin Ailesi’ne, atkı ve bere ören öğrencilere ve emek veren herkese teşekkür ettiler.  

 

AdminAdmin