GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-09-2022 18:53   Güncelleme : 19-09-2022 19:01

Mersin in Ümmiye'si, Antalya'nın Sedef'i

Antalya da tiyatro dünyasının Sedef Anası Sedef Yıldız, oyun yazıyor, sahneye koyuyor ve rol alıyor. Sedef Yıldız, Mersin Arslan köy Tiyatro Grubu Yönetmeni Ümmiye Koçak ile birlikte sahneye çıkmayı da çok istiyor.

Mersin in Ümmiye'si, Antalya'nın Sedef'i

 

 

Mersin Arslan köy kadınlar tiyatro grubu Başkanı, Yazar, oyuncu Ümmiye Koçak'la aynı yolda ilerleyen bir hanım da Antalya da yaşıyor ve tiyatro alanında oyun yazıyor, sahneye koyuyor, yönetiyor ve rol alıyor. Ayrıca traktörün üzerine çıkıp tarla sürüp, tarımsal üretim de yapıyor

1955 Burdur doğumlu Sedef Yıldız, Antalya Kadın Sahnesini Destekleme Derneği Başkanı olarak, tamamı kadınlardan oluşan 20 kişilik bir oyuncu grubu ile sahnelerin tozunu atıyor.

Tiyatro tutkusunun kendini yaşama bağlandığını ifade eden 67 yaşındaki Sedef Yıldız, kadın sorunlarını anlatan oyunlar yazıp sahneye koyuyor. Antalya da çekilen filmlerde de rol alan, Antalya sanat ortamının Sedef Ana sı, Sedef Yıldız, "Mersin Arslan köy kadınlar tiyatro grubu yönetmen, Yazar oyuncusu Ümmiye Koçak gibi bende Antalya da kadın hemcinslerim ile yazdığım oyunları prova yapıp sahneye çıkıyoruz. Alkış bizi mutlu ve güçlü kılıyor. Ümmiye Koçak meslektaşım ile aynı sahneyi paylaşıp rol kesmeyi de çok isterim. Derneğimiz bünyesinde oyunlarımıza devam ediyoruz"dedi.

Özel Haber :Zeki Demir

AdminAdmin