EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
GÜNCEL

Muğla'da Evsel atık mesaisi

 Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Katı Atık Düzenli Depolama tesisinde çöpler ayrıştırılarak doğanın korunması sağlanırken, diğer yandan enerji üretimi yapılıyor.

Muğla'da Evsel atık mesaisi
Paylaş:

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe Katı Atık Düzenli Depolama tesisinde günde 180 ton evsel atık ayrıştırılarak geri dönüşümü sağlanıyor.

Günde 180 ton evsel atığın ayrıştırıldığı Menteşe Katı Atık Düzenli Depolama tesisinde atıklar alüminyum kutu, pet, plastik, kağıt, karton olarak ayrılıyor. Ayrıştırmanın ardından bu materyaller geri dönüşüm firmalarına gönderiliyor. Böylelikle doğanın korunması ve geri dönüşüm sağlanması için önemli katkı sağlanıyor. Tesiste 2020 yılı Eylül ayından bugüne kadar 5 milyon 802 bin 70 ton evsel atık ayrıştırılırken oluşan metan gazından elektrik üretimi yapılıyor. Tesiste kurulan sistem sayesinde çöpten 26 Milyon 258 bin kilowatt enerji üretimi gerçekleştirilirken önemli bir enerji tasarrufu sağlanıyor.

 

 

 

 

Bu haber EgeSes Haber - Türkiye'nin Sondakika Haber Portalı tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et KENT OBJELERİNİ SEN TASARLA!

Akışın sonuna geldiniz.