GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-09-2022 21:26   Güncelleme : 23-09-2022 21:28

Nasrettin Hoca Gösterime giriyor

Uzun yıllar sonra Burdur, Yeşilova, Salda Köyü ve Salda Gölünde çekilen Nasrettin Hoca çocuk filmi, Ekim ayında Türkiye geneli ilköğretim okullarında gösterime girecek.

Nasrettin Hoca Gösterime giriyor

Mizahi kişiliği ve hazır cevap karakteri ile bilinen Nasrettin Hoca rolünü Alanya lı gazeteci, tiyatro ve sinema oyuncusu Zeki Demir canlandırdı.

Güneş Medya Film Yapım bünyesinde Ayhan Tat ve Kezban Yücesan ortaklığında çekilen Nasrettin Hoca filmini Yeşilçam ın ünlü Yönetmeni Engin Temizer yönetti.

Ayhan Tat ın senaryosunu yazdığı filmde başrolleri Zeki Demir, M. Tendü Hepkeskin, Bülent Ünsür, İlhami Önerel, Hafize Ünlücan, Abdullah Duran, Bülent Akkaş, Nuri Dilek, Musa Yılmaz, Yüksel Aktop, Osman Kapar ın da arasında bulunduğu 30 dan fazla oyuncu ve ayrıca on çocuk oyuncu rol aldı.

Geçtiğimiz Temmuz da Burdur Salda Gölü ve Salda Köyünde bir haftada çekilen filmde, Nasrettin Hoca, Salda Gölü ne maya çalmayı da ihmal etmedi. Oldukça eğlenceli bir ortamda çekilen filmde en çok bilinen 60 Nasrettin Hoca fıkrası, film bütünlüğü içinde çekildi.

Başrol Nasrettin Hoca yı canlandıran Alanyalı gazeteci oyuncu Zeki Demir "Çekimlerin başladığı daha ilk gün, ilk sahnede eşekten taşın üstüne düştüm, semeri küçüktü, belim çok acıdı, yüreğim yana yana çekimlere devam ettim. İki gece sabaha kadar acıdan inledim. Ama rolüm çok güzeldi, ekip çok güzel, Yönetmen müthiş bir insan. Eşeğe başka bir semer bulundu, bol bol eşeğe bindim, düz bindim, ters bindim, rol gereği düştüm.. Doğa ve ortam harikaydı, bir haftalık çekim süreci hayal gibi geçti. Emeği geçen herkese teşekkürler. Milli değerimiz, kahramanımız Nasrettin Hoca filmini çocuklarımızın ilgiyle ve neşeyle izleyeceğinden hiç şüphem yok " dedi.

Filmin ülke genelinde ilköğretim okullarında büyük ilgi görmesi ve en az beş milyon izlenmesi hedefleniyor.

Haber:Zeki Demir

AdminAdmin