GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-05-2023 22:28   Güncelleme : 30-05-2023 22:30

SİVASLI BELEDİYESİ 35 ÇİLEK FESTİVALİNE HAZIR

SİVASLI BELEDİYESİ  35 ÇİLEK FESTİVALİNE HAZIR

Her sene festivali düzenlenen Uşak sivasalı çilek festivali bu sene 35. Festivalini düzenliyor. Festivalde eğlenceli oyunların yanı sıra konserler, ata sporu olan cirit,yer alıyor, festivalde Sivaslı Belediye Başkanı Hürrüyet Şafak yaptığı açıklamasında beklenen tarihi duyurarak 9 – 10 ve 11 Haziran günlerinde yapılacağını ilan etti.

Gazetecilere konuşan Hürrüyet Şafak şu sözleri söyledi;

‘’Çilek diyarı sivaslı’mızın 35. Düzenleyeceğimiz çilek kültür ve sanat festivalimiz inşalah kazasız belasız yapmak istiyoruz. Halkımıza sorduğumuzda güzel sanatçılarımızın isimlerini verdile, ilk gün yani festivalin başladığı gün Manuş baba, ikinci gün Atiye, üçüncü gün ise İrem derici yer alacak.

Sadece gecelerden ibaret olmayacak ve gündüzlerde endromokos yarışması tabiki hava şartının elverdiği sürece. Diğer taraftan çocuklarımızla ilgili çok farklı etkinlikler düzenlemeyi düşünüyoruz. Ve tabiki festivalimizde olmazsa olmaz atasporlarımızdan cirit ve folklor ekipleri vs. olacak. Çilek güzeli yarışması yarışmamızda ilgiyle karşılanıyor mutlaka olacak.

Dolu dolu bir 3 gün geçirecek sivaslı öncelikle bunu söylemek isterim, yine dediğim gibi hem geceleri hem gündüzleri. İnşalah sadece bu festival Sİvaslı halkımızı değil Uşak’ımız, Denizli’miz, Kütahya’mız, Afyon’umuz yani kısacası bütün halkımızı bekleriz misafirlerimizdir.

Biliyorsunuz Sivaslı’da festival, festival olarak değil bir panayır sisteminde ve evrenimiz harika bir memleket bundan dolayısıyla halkımız 3 gün doya doya ailesiyle vakit geçirsin istiyoruz.

2019 da iktidara gelir gelmez belediye başkanı ve ekipleri olarak, ne yapılır diye konuştuk ve ilk aklımıza gelen tarım ve hayvancılık yine düşündüğümüzde bitmeye yüz tutmuş çileklerimiz vardı, neden pazarı bulamıyoruz diye düşündük ve elimizden geleni yapmaya karar verdik. Topraktan başladık ve toprak analiz aletleri aldık, önce ne kadar gübre ve vitamin gidecek ya da toprak ne kadar verimli dedik ve çalışmalara başladık sözleriyle bitiren Şafak şu sözleriyle bitirdi. Herkesi davet ediyoruz herkes buyursun gelsin’’.

 

 

 

 

AdminAdmin