GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-06-2023 16:04

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU

  SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU

01.02.1968 tarihinde yürürlüğe giren Türkiye Cumhuriyeti ile Hollanda Krallığı Arasında Sosyal Güvenlik Sözleşmesine göre, Hollanda'da çalışan vatandaşlarımız ile bu kişilerin aile bireyleri sosyal güvenlik haklarını Türkiye de de kullanma hakkına sahiptir. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Hollanda Sigorta Kurumu (SVB) arasında Aydın, İzmir, Manisa, Denizli, Muğla ve Uşak illerinde ikamet eden Türk ve Hollanda vatandaşlarımı bilgilendirmeye yönelik olmak üzere 06-07-08 Haziran 2023 tarihleri arasında SGK Aydın Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nde "Türkiye - Hollanda Danışma Günleri" düzenlenecektir. Danışma Günlerinden Aydın, İzmir, Manisa, Denizli, Muğla ve Uşak illerinde ikamet eden Türk ve Hollanda vatandaşları ile bu kişilerin aile bireyleri yararlanabilecektir.

Danışma hizmeti, Türkiye-Hollanda Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin öngördüğü sosyal güvenlik haklarına (yaşlılık, malullük, ölüm ve hastalık halinde sağlanan yardımlar) ve yurt dışında geçen sürelerin borçlanma yoluyla değerlendirilmesine ilişkin soruları Türk ve Hollandalı uzmanlarla yüzyüze yapacakları görüşmelerle cevaplandırılması şeklinde gerçekleştirilecektir.

Danışma hizmeti ücretsiz olarak Türkçe ve Felemenkçe dillerinde verilecektir.

Danışma hizmetinden yararlanmak isteyenlerin 0 312 432 12 26 veya 0 312 432 12 29 numaralı telefonlardan randevu almalan ve danışma gününe mutlaka kimlik, Türk sigorta sicil numarası tahsis numarası, yabancı ülke sosyal güvenlik numarası sicil numarası Hollanda'da bulunduğu esnadaki ikamet ve çalışma yerlerine ait belgelerle birlikte gelmeleri gerekmektedir.

Türkiye Hollanda Danışma Günleri'ne ait bilgiler aşağıda belirtilmiştir. Kamuoyuna önemle duyurulur.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

 

Danışma Günlerinin Yapılacağı Yer: Aydın Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Bulvan NO: 73 Efeler/Aydın

AdminAdmin