EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
EKONOMİ

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu Heyecanla Başladı

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, 17 Haziran’a kadar devam edecek SPIEF-2023 kapsamında düzenlenen “Kuzey Denizi Rotası: Yeni Zorlu Görevler” başlıklı oturuma katıldı.

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu Heyecanla Başladı
Paylaş:

Rusya'nın geniş Arktik bölgelerinin yanı sıra ülkenin Kuzey Batı ve Uzak Doğu bölgelerini birbirine bağlayan en önemli ulaşım yolu olan Kuzey Deniz Rotası'nın (NSR) öneminin vurgulandığı oturumda söz alan Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev şunları belirtti: “Küresel lojistik, her zaman güvenlik, sürdürülebilirlik ve verimlilik arasında bir denge arayışı içinde olmuştur. Ancak son birkaç yıldır hem dünya düzenini hem de dünya lojistiğini değiştiren olaylar meydana geldi ve gelmeye devam ediyor. Böyle bir ortamda güvenlik ve sürdürülebilirlik en önemli öncelikler haline geliyor. NSR benzersiz yeni bir rotaya dönüşüyor. Özellikle mevcut durum göz önüne alındığında, transit kargo trafiğinin geliştirilmesinde dost ülkelerle iş birliği için çok büyük bir potansiyel görüyoruz ve ilgili adımları atıyoruz.”

Oturumda Kuzey Deniz Rotası'nın madencilik, altyapı ve lojistik projeleri sayesinde ivme kazandığı da kaydedildi. 

Bu haber EgeSes Haber - Türkiye'nin Sondakika Haber Portalı tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.