GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-12-2022 11:07

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE TARİHİ VE TURİSTİK GEZİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Geçici Barınma Merkezlerinde misafir edilen Başkentli üniversite öğrencilerini Beypazarı ve Çayırhan’daki kültürel ve doğal güzelliklerle buluşturdu.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE TARİHİ VE TURİSTİK GEZİ

Öğrenci dostu uygulamalarıyla tüm Türkiye’ye örnek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte öğrenim gören üniversite öğrencilerini sosyal aktivitelerle buluşturmaya devam ediyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Geçici Barınma Merkezi’nde misafir edilen üniversite öğrencileri Beypazarı ve Çayırhan’a düzenlenen gezide bir araya geldi. Beypazarı Tarihi Çarşısı’nı, Kent Tarihi Müzesi’ni ve Çayırhan Gölü’nü gezen öğrenciler şehrin tarihi, doğal mekânları ile sosyal alanlarını keşfetti. Gün boyu birbirleriyle vakit geçirerek kaynaşma imkânı bulan öğrenciler, hem bol bol hatıra fotoğrafı çekildi hem de geleneksel ve yöresel yiyecekleri tattı.

Amaçlarının Ankara’ya gelen üniversite öğrencilerinin Başkenti de yakından tanımalarını istediklerini söyleyen Kurtuluş Geçici Barınma Merkezi İdarecisi Zeynep Deniz, “Çocuklarımız burada sadece okul okusunlar istemiyoruz. Gezsinler Ankara’mızı tanısınlar, buranın kültürüne hâkim olsunlar istiyoruz. Çünkü her gelen ‘Ankara’da deniz yok biz ne yapacağız burada?’ diyor. Ankara deniz olmadan da sevilebilecek bir yer bunu tanıtmaya çalışıyoruz. Bugün Beypazarı’nı gezdik, denizimiz varmış hissi oluşturmak için Çayırhan Gölü’ne geldik. Ayrıca kahvaltı, sinema, tiyatro, gezi ve konser etkinlikleri de yapıyoruz. Bu şekilde öğrencilerimizle bir aile ortamı kurmaya çalışıyoruz. Çünkü ailelerinden uzakta yaşıyorlar. Aileden uzakta yaşamanın ne demek olduğunu bildiğimiz için öğrencilerimizi yaşadıkları maddi ve manevi boşlukları doldurmaya çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

AdminAdmin