25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Uşak’ta farkındalık oluşturmak amacıyla geniş katılımlı bir yürüyüş düzenlendi. Eski Belediye hizmet binası önünden başlayan etkinlik, Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş'ın yanı sıra Uşak Belediyesi Başkan Yardımcıları Reyhan Aydın ve Halil Arslan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, İl Jandarma Komutanı Albay Fahri Semiz, Uşak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekai İnan, çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.Katılımcılar, ellerinde taşıdıkları dövizlerle 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na kadar yürüyerek kadına yönelik şiddetin son bulması için çağrıda bulundu. Yürüyüş sonrasında Atatürk Anıtı önünde düzenlenen etkinlikler, farkındalık yaratacak faaliyetlerle devam etti. Çeşitli kurumların açtığı stantlarda kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmaları hakkında bilgilendirme yapılırken, katılımcılar renkli boyalara batırdıkları ellerinin izlerini tuvale bastırarak "Kadına şiddete karşı buradayım" mesajını verdi.“KADINA ŞİDDETTE SIFIR TOLERANS”
Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş etkinlikte yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetle mücadelede sıfır tolerans ilkesiyle hareket ettiklerini belirtti. Vali Aktaş, “Uşak Valiliğimizin koordinasyonunda, sorumlu tüm kurumlarımız olarak yılın 365 günü bu konunun farkındayız. Hassasiyetle ve öncelikli olarak üzerinde çalıştığımız bir mesele. Hedefimiz sıfır toleransla şiddeti tamamen ortadan kaldırmak” dedi.
2024 yılı içerisinde Uşak genelinde kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yapılan çalışmalardan da bahseden Vali Aktaş, şu verileri paylaştı:
2.400 ihbar alındı: Bu ihbarların üçte biri asılsız olsa da tamamı ciddiyetle ele alındı.
Müdahale süresi 3 dakika: İhbarlara ortalama 2,5 ila 3 dakika arasında müdahale edilerek vahim olayların önüne geçildi.
2.500 önleyici tedbir: Koruyucu ve önleyici tedbirler uygulanarak kadınların güvenliği sağlandı.
60 bin kadın rehberlik hizmeti aldı: Eğitim ve bilgilendirme çalışmalarıyla binlerce kadına ulaşıldı.
17.500 kadına uygulama indirildi: Şiddet anında kullanılabilecek teknolojik uygulamaların yaygınlaştırılması sağlandı.“KADINLAR İNSANDIR, BİZ DE İNSANOĞLUYUZ”
Vali Aktaş, konuşmasını Neşet Ertaş’ın sözlerine atıfta bulunarak tamamladı: “Kadınlar insandır, biz de insanoğluyuz. Tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte bu insanlık suçunun işlenmesini sıfırlamak için sıfır toleransla çalışmaya devam edeceğiz.”
Etkinlikler, toplumun her kesiminde kadına şiddete karşı farkındalık yaratmayı amaçladı ve katılımcılardan büyük destek gördü.