EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
GÜNCEL

UŞAK’TA MUHASEBE HAFTASI TÖRENLE KUTLANDI

UŞAK’TA MUHASEBE HAFTASI TÖRENLE KUTLANDI
Paylaş:

 

1-7 Mart Muhasebeciler Haftası dolayısıyla Uşak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMM) tarafından 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda tören düzenlendi. Uşak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası öncülüğünde gerçekleştirilen programa, Oda Başkanı Uğur Albayrak ve odaya bağlı muhasebeciler katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakıldı. Programda konuşan Oda Başkanı Uğur Albayrak, Muhasebe Haftası’nı dayanışma ve sorumluluk bilinciyle karşıladıklarını ifade etti.“Muhasebe Haftası’nı Dayanışma ve Sorumluluk Bilinciyle Karşılıyoruz”

1-7 Mart Muhasebe Haftası’nı, mesleğin artan sorumluluğu ve karşı karşıya olduğu yapısal zorlukların bilinciyle karşıladıklarını belirten Albayrak, muhasebe mesleğinin iş dünyasının sürdürülebilirliği ve kamu mali disiplininin temel unsurlarından biri olduğunu vurguladı.

Dijitalleşen kamu hizmetleriyle birlikte meslek mensuplarının artık yalnızca bir paydaş değil; vergi, SGK, İŞKUR ve ticaret süreçlerinin sahadaki uygulayıcıları haline geldiğini kaydeden Albayrak, bu dönüşümün mesleki sorumluluğu artırdığını ve iş yükünü büyüttüğünü söyledi. Ayrıca muhasebe mesleğinin kamu düzenindeki rolünün daha görünür hale geldiğini dile getirdi.

“Yapısal Sorunlar Çözüm Bekliyor”

Meslek camiasının; mevzuat kaynaklı belirsizlikler, artan iş yükü, tahsilat sorunları ve meslek itibarının korunması gibi önemli başlıklarla karşı karşıya olduğunu belirten Albayrak, 1989 yılında yasal statüsüne kavuşan mesleğin bugüne kadar birçok zorluğu birlik ve kararlılıkla aştığını hatırlattı.

Amaçlarının eleştirmek değil, yaşanan dönüşümün getirdiği yükün anlaşılması ve çözüm odaklı bir yaklaşım geliştirilmesi olduğunu ifade eden Albayrak, beklentilerini ise şu şekilde sıraladı:

  • Daha sağlıklı bir vergi ve muhasebe sistemi
  • İyileştirilmiş çalışma koşulları
  • Mesleki hakların korunması

Albayrak, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), 85 oda ve 135 bin meslek mensubuyla çözüm iradelerinin güçlü olduğunu belirtti.

Konuşmasının sonunda Mustafa Kemal Atatürk’ün akıl ve dayanışma anlayışından ilham aldıklarını ifade eden Albayrak, mesleğin sorunlarının ortak akıl ve iş birliğiyle aşılacağına inandıklarını söyledi.

Muhasebe Haftası’nı, mesleğin geleceği için birlikte düşünme ve birlikte çözüm üretme kararlılığının bir ifadesi olarak kutladıklarını belirten Albayrak, tüm meslek mensuplarının Muhasebe Haftası’nı tebrik etti.

 

Bu haber EgeSes Haber - Türkiye'nin Sondakika Haber Portalı tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.