GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-08-2022 22:46

VEFA (YAŞLI EVDE BAKIM) PROGRAMI HAYATA GEÇİRİLİYOR

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ulusal düzeyde hayata geçirilen Vefa(Yaşlı Evde Bakım) Programı Alanya’da da faaliyete geçiriliyor“Vefa (Yaşlı Evde Bakım) Programı” kapsamında Alanya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Vefa (Yaşlı Evde Bakım) birimi kurularak ilçemizde yaşayan 360 hanedeki ihtiyaç sahibi yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliği ve kişisel bakımlarına ilişkin temel ve zaruri ihtiyaçları karşılanacaktır.

VEFA (YAŞLI EVDE BAKIM) PROGRAMI HAYATA GEÇİRİLİYOR

Bu kapsamda yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın korunması, yaşadıkları mekanların iyileştirilmesi, psiko-sosyal destek verilmesi, kişisel bakımlarının yapılması suretiyle yaşam koşularının kolaylaştırılması hedeflenmektedir.

VEFA (YAŞLI EVDE BAKIM) PROGRAMI HAYATA GEÇİRİLİYOR

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ulusal düzeyde hayata geçirilen Vefa(Yaşlı Evde Bakım) Programı Alanya’da da faaliyete geçiriliyor

“Vefa (Yaşlı Evde Bakım) Programı” kapsamında Alanya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Vefa (Yaşlı Evde Bakım) birimi kurularak ilçemizde yaşayan 360 hanedeki ihtiyaç sahibi yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliği ve kişisel bakımlarına ilişkin temel ve zaruri ihtiyaçları karşılanacaktır. Bu kapsamda yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın korunması, yaşadıkları mekanların iyileştirilmesi, psiko-sosyal destek verilmesi, kişisel bakımlarının yapılması suretiyle yaşam koşularının kolaylaştırılması hedeflenmektedir.

Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliği ve kişisel bakımlarının yapılması amacıyla 21 temizlik personeli istihdam edilecek olup haneler ziyaret edilerek temizlik ve kişisel bakımları yapılacaktır.

Konu hakkında açıklama yapan Alanya Kaymakamı Dr Fatih Ürkmezer “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hayata geçirilen proje ile Alanya’mızda ilk etapta 360 yaşlı vatandaşımızın kişisel bakımlarından ev temizliklerine kadar bireysel ihtiyaçları kuracağımız ekiplerce karşılanacak. Bu ekip toplam 21 kişiden oluşacak. Bunun İçin İş-Kur aracılığı ile ilana çıktık. Proje inşallah en kısa zamanda başlayacak. Bu sayede Devletimizin şefkatli elinin ulaşmadığı kimse kalmayacak. Değerli hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.
#VefaProjesi
T.C. Cumhurbaşkanlığı
T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
T.C. İçişleri Bakanlığı
T.C. Antalya Valilik
#AlanyaKaymakamlığı
#Alanya

Haber Zeki Demir

 

AdminAdmin