EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
GÜNCEL

Adıyaman'a hasar tespiti desteği

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan inşaat mühendisleri ve teknikerlerinden oluşan 10 kişilik bir ekip, 4 günde 500 binada hasar tespiti yaptı.

Adıyaman'a hasar tespiti desteği
Paylaş:

Büyükşehir ekibi hasar tespit çalışmalarında bodrum kattan başlayıp kolon ve kirişlerde kırılma olup olmadığı kontrol ederken, çatlağı bulunan kolonlar çekiç ve örs yardımıyla kırılıp detaylı olarak inceledi.

Dıştan hasar görünmeyen binalarda ise gerekli yerlere bildirilip numune analizi için ekip çağırılırken, binaların taşıyıcı sistemleri olan kolon ve kirişlerde hasar olması durumunda ise bina ağır hasar olarak nitelendiriliyor.

 

 

Bu haber EgeSes Haber - Türkiye'nin Sondakika Haber Portalı tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.