EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
GÜNCEL

UŞAK’TA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI İÇİN ÇELENK TÖRENİ DÜZENLENDİ

UŞAK’TA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI İÇİN ÇELENK TÖRENİ DÜZENLENDİ
Paylaş:

 

Uşak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törende sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri bir araya gelerek Cumhuriyet’in kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 103. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında, 2021 Tüm Emekliler Sendikası Uşak Şubesi, Eğitim-Sen Uşak Şubesi, diğer sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin katılımıyla 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda tören düzenlendi.

Törende kurum ve kuruluşlar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenkler bırakıldı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Programda Cumhuriyet’in anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.Ayşe Koşaroğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Programda konuşan 2021 Tüm Emekliler Sendikası Uşak Şube Başkan Yardımcısı Ayşe Koşaroğlu, kısa bir konuşma yaparak Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Koşaroğlu, Cumhuriyet’in önemine dikkat çekerek bayramın coşkusunu katılımcılarla paylaştı.Deniz Ertunç: “29 Ekim, Cumhuriyet’in kuruluşunun adıdır”

Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı Deniz Ertunç da törende yaptığı konuşmada Cumhuriyet’in tarihsel önemine ve bağımsızlık mücadelesine vurgu yaptı.

Ertunç, konuşmasına “Aydınlık, güler yüzlü insanlara merhaba” sözleriyle başladı. Eğitim-Sen olarak açıklamalarını Uşak halkına ve Türkiye’ye duyurmak istediklerini belirten Ertunç, Cumhuriyet’in yüz yıl önce emperyalizme karşı verilen tam bağımsızlık mücadelesinin sonucu olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet’in ümmetten ulusa, tebaadan yurttaşlığa, teokrasiden laikliğe ve saltanattan cumhuriyete geçişin simgesi olduğunu dile getiren Ertunç, 29 Ekim’in bu tarihsel dönüşümün ve Cumhuriyet’in kuruluşunun adı olduğunu söyledi.

Konuşmasında Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bağımsızlık mücadelesinde emeği geçen kahramanları da anan Ertunç, “Başta Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve sayısız kahramanımızı minnet ve saygıyla buradan bir kez daha anıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar toplu fotoğraf çektirdi. Tören, Cumhuriyet’in 103. yıl dönümünün coşku ve gururuyla sona erdi.

Bu haber EgeSes Haber - Türkiye'nin Sondakika Haber Portalı tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.