SİYASET
Giriş Tarihi : 25-03-2023 16:25   Güncelleme : 25-03-2023 16:30

İYİ PARTİDE TEK KADIN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI EMEL TAŞKIN

İYİ PARTİDE TEK KADIN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI EMEL TAŞKIN

14 Mayıs’ta yapılacak Genel seçimlerde İyi parti alışılmış siyasetin dışında yer alarak vizyon sahibi Milletvekili aday adaylarını tanıtıyor.Bu adaylardan biride Ses sanatçısı Emel Taşkın Oldu.

Parti binasında yaptığı açıklamada aday adaylığını açıkladı. Taşkın Basın toplantısında aday olduğu süreçte sahalardaki seçim stratejisini ve projelerini açıkladı.

İyi Parti Uşak Milletvekili aday adayı Emel Taşkın’ın açıklaması şu şeklide devam etti.

Değerli İl Başkanım, İlçe başkanlarım, Kadın Kolları ve Gençlik kolları başkanlarım, değerli Belediye ve İl genel meclis üyelerim, Çok kıymetli yöneticilerim, hepsi birbirinden değerli aday adayı dava arkadaşlarım, Uşak’ımızın güzide basın mensupları hepiniz hoş geldiniz. Mübarek Ramazan Ayımızın ilk Cumasında Bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Ben Emel Taşkın 3 Haziran 1984 Uşak doğumluyum. İlk, orta lise öğrenimimi Uşak’ta tamamladım. Anadolu Üniversitesi Halkla ilişkiler ve reklamcılık mezunuyum. Hâlen de emlak yönetimi öğrencisiyim.13 yaşımdan buyana müzik ve resimeolan sevdam kaynaklı birçok program ve organizasyonda yer aldım. Huzurevlerinde yaşlılarımıza müzik, çocuk esirgeme kurumunda çocuklarımıza gönüllü annelik, Sma’lı çocuklarımıza sosyal medya üzerinden yardım toplama gibi birçok sosyal projelerde yer aldım ve almaya devam ediyorum. Çalışma hayatı benim için kolay geçmedi. Hem çalışıp hem de müzikle uğraşmak Uşak şartlarında zorlayıcı bir süreç oldu. Ama asla vazgeçmedim.  2014 yılında evlendim. Bu evlilikten 2 tane kızım var. Ben onlar doğmadan öncede anneydim. Eşimin ilk evliliğinden 2 oğlum var. Küçüklüklerinden itibaren onları ben büyüttüm. Sanırım en büyük özelliklerimden birisi de bu insanları seviyorum ve insanlara dokunabiliyorum. Hayatın bütün zorluklarına rağmen ne işimden, ne müzikten, ne eşimden ne çocuklarımdan, ne de bu Ülkeye olan sevdamdan asla vazgeçmedim, vazgeçmeyeceğim.Vazgeçmek korkakların işidir. 20 yıllık iktidarın her türlü baskı ve engellemesine direnerek 2017 yılında meydanlara çıkan Cumhuriyet kadını Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’ in de dediği gibi Medeniyet yolunun taşlarını sadece cesurlar döşer sözünü kendime şiar edindim.  Memleket siyasetine ilgim küçük yaşlardan beri mevcuttu. Sandıkta oy vermekten öteye bir şeyler yapma gerekliliğini hep yürekten hissettim. Bu hisle 2019 yerel seçimlerinde gönüllü olarak İyi parti belediye başkanlığı seçim müzikleri yaptım. Partimin başarısı için gayret gösterdim. İyi parti Uşak il yönetimine seçildim. Siyasi çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Biz bu Ülkeyi atalarımızdan miras değil çocuklarımızdan emanet aldığımızın inancındayım. Bir anne olarak kendi çocuklarımın, memleketimin çocuklarının daha mutlu, daha huzurlu, daha zengin, daha adaletli bir ülkede yaşamasını ve yaşadığı ülkede sevgi ile dolu huzurlu olmasını yürekten istiyorum. Güzel memleketimin ekonomiden sağlığa, adaletten eğitime, sosyal devlet anlayışından kadın haklarına kadar birçok alanda iyi yönetilmediği ortadadır. Aktif siyasette bunları düzeltmek adına katkı sağlayabileceğime inanıyorum. Güçlü bir Türkiye için bende varım diyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri liseye başladığı yıllarda bir Arap binbaşısının Kavmi Necip bir milletin evladına ‘nasıl karşı gelirsin’ diyerek tokat attığı bir Anadolu çocuğunun iki damla gözyaşında Türklük şuuruna erdiği gibi bende 21. Yüzyılda Anadolu çocuklarının kendi ülkelerinden başka ülkelere gitme hayalinin önüne geçip vatanımızı yaşanılabilir bir ülke haline getirme hayali ile yanıp tutuşmaktayım. Bireysel özellikler olarak ülkemiz insanının sorunlarının her şeyden önce iyi bir dinleyicisiyim. Şehrimin esnafının, köylüsünün, işçisinin, memurunun, emeklisinin, gencinin, yaşlısının, kadınlarının sorunlarını meclis çatısı altında ifade edip çözme becerisini gösterebilecek gücü ve özelliği kendimde görüyorum.

Muhtaç olduğum kudret damarlarımdaki asil kanda mevcuttur. İyi Parti Eskişehir milletvekilimiz Sayın Arslan Kabukçuoğlu’nun mecliste açıkladığı verilere göre astronomik rakamlara ulaşan asgari ücretli çalışan oranı % 62,54 e ulaşmıştır. Yani her 10 kişiden 7 si asgari ücretle çalışmaktadır.  Bu oran Almanya’da % 5 Avrupa ortalaması sadece % 9 dur. Yani biz toplum olarak sefalete mahkûm edildik.

Asgari ücretli çalışan üç harfli market indirimi takip eden çocuklarının isteklerini yerine getiremeyen bir anneyim. Biz necip bir milletin şükür etmesini bilen bireyleriyiz. Lakin çocuğunun isteğini yerine getiremeyen bir babanın, bir annenin şimdi param yok sonra alırız yutkunuşunun acısını da 20 yıldır en deriniyle yaşayan milletiz. Biz bunları hak etmiyoruz. İyi kadrolar, iyi insanlar, iyiliğin kadrini ve kıymetini bilen liyakatli kadrolarla Biz varız Biz umutluyuz. Biz yüce Türk milletinin umut verenleriyiz.

Çıktığım bu kutlu yolda aday adaylığım şahsıma, partime, vatanıma ve Yüce Türk milletine hayırlı olmasını temenni ediyorum.Katılımlarınız ve desteklerinizden dolayı hepinize şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun.

Güzel Ülkemin Güzel İnsanları

Tekrardan Cumhuriyet ayarlarına dönmek için,

Andımızı tekrardan okutmak için,

Üzerinize Güneş gibi doğmak için,

AND İÇERİM.

 

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin