EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı
EgeSes Haber  - Türkiye'nin  Sondakika Haber Portalı

'Kaçak'lara geçit yok!

Bursa Gürsu Belediyesi hem verimli Gürsu Ovası’nı kaçak tehdidinden korumak, hem de ilçedeki kaçak yapılaşmayı önlemek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

'Kaçak'lara geçit yok!
Paylaş:

2022’de ilçe genelinde 28 ruhsatsız yapıyı yıkan Gürsu Belediyesi ekipleri, 2023 yılının ilk ayında konut, bağ evi, ve depo niteliğindeki  8 adet ruhsatsız ve kaçak olduğu belirlenen yapıyı yıktı.Gerekli uyarıların yapılıp, yasal sürecin işletildiği yıkım işlemlerinde bölgede yaşayan diğer vatandaşların huzur ve güvenliklerini etkileyecek en ufak bir duruma da izin verilmedi.

Yaşanan depremler sonrasında yapı güvenliğinin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını anımsatan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Afet bize bina  güvenliğinin, yaşadığımız yapıların önemini bir kez daha gösterdi. Bizler ilçemizdeki ruhsatsız ve kaçak yapıları yıkarken aslında öncelikle vatandaşımızın güvenliğini ve hayatını öncelemiş oluyoruz. Ruhsatı olmayan, kaçağı olan yapılar hem içinde yaşayanı hem de çevresinde yaşayanı riske atabiliyor. Dolayısıyla bizim görevimiz kanunlara ve ilgili imar mevzuatına uygun yapı imalatına izin vermek, uymayanı da gerekli kurallar dahilinde uyarmak ve sonra da kaçakla mücadele etmektir. Bu aynı zamanda milli meselemizdir. Tüm hemşehrilerimizden bu konuda ekstra hassasiyet bekliyorum” diye konuştu.

Bu haber EgeSes Haber - Türkiye'nin Sondakika Haber Portalı tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Edirne Keşan'da deprem endişesi arttı!

Akışın sonuna geldiniz.