SİYASET
Giriş Tarihi : 09-09-2022 13:42

YALIM: ÇİFTÇİMİZİN MAĞDURİYET GİDERİLMELİ

Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Özkan Yalım çiftçilere yapılan tarımsal destek ödemelerden gecikmeler yaşandığını belirterek yaşanan durum ile ilgili yanıtlaması için Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye soru önergesi verdi.

YALIM: ÇİFTÇİMİZİN MAĞDURİYET GİDERİLMELİ

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, tarımsal destek ödemelerinde kanun gereği geriye dönük olarak çiftçilerin alacağı vergi iadelerinde gecikmeler yaşandığını söyledi. Yaşanan bu durumun çiftçiyi mağdur ettiğini ifade eden Yalım, çiftçilerin bir an önce mağduriyetinin giderilmesi için Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yanıtlaması isteğiyle Türkiye Büyük Millet Meclisine soru önergesi verdi.


Yalım, “Önergede müracaat tarihinden itibaren 5 yıl geriye dönük kesilen vergilerin iade edileceği bildirilmiştir. Fakat bazı çiftçilerimizden gelen şikayetler son günlerde artmıştır. 6-7 ay önce dilekçe ile müracaat eden, eksiksiz şartlarını yerine getiren vatandaşların hiçbir suretle vergi ve amme borçları olmadığı halde ödemeleri gerçekleşmemiştir” diyerek, Bakan Nurettin Nebati’ye şu soruları yönetti.


“E-Devlet sistemi üzerinde iade talebinde bulunan çiftçilerimizi bazılarının 6-7 ay önce eksiksiz şartları yerine getirmelerine rağmen vergi ve amme borçları olmadığı halde ödemeleri gerçekleşmemiştir. Bu gecikmenin sebebi nedir? Başvurular sonucunda eksik evrak varsa veya başka bir nedenle ödeme gecikiyorsa bu hususta vatandaşlarımız bilgilendirmekte midir? Başvurular sonucunda ülkemiz genelinde kaç TL’lik iade yapılmıştır.  Borçları nedeni ile iade alamayan çiftçi sayısı kaçtır? Kaç liralık mahsup işlemi yapılmıştır”

AdminAdmin